bombers

El Govern aprova el finançament del contracte de 77 nous vehicles urbans per al cos de Bombers de la Generalitat

query_builder   6 abril 2021 14:15

event_note Nota de premsa

El Govern aprova el finançament del contracte de 77 nous vehicles urbans per al cos de Bombers de la Generalitat

El Govern ha aprovat una despesa de 40.777.309 euros, amb càrrec a pressupostos d'exercicis futurs del Departament d'Interior, per finançar el contracte de subministrament, en règim d'adquisició, de 77 vehicles urbans destinats a la renovació del parc mòbil del Cos de Bombers de la Generalitat, per als anys 2022-2025.

 

La distribució i tipologia prevista d'aquests vehicles és la següent:

 

- 13 FSV (Furgons de Salvament Varis) 

- 24 BUL (Bombes Urbanes Lleugeres) 

- 13 BUP (Bombes Urbanes Pesades) 

- 12 AEA (Autoescales automàtiques) 

- 15 BNP (Bombes Nodrisses Pesades)

 

 

Aquesta adquisició, prevista en el pla 2025, suposarà una renovació i reposició, ja que no incrementarà el parc mòbil, perquè amb l’arribada dels vehicles nous se’n donaran de baixa d’altres en funció de la seva antiguitat i del seu estat de conservació.

 

D’altra banda, també suposarà una millora perquè les característiques tècniques dels vehicles que s’incorporaran seran superiors a les dels vehicles substituïts, d’acord amb les necessitats plantejades des de la Divisió Operativa de la DGPEIS. Els vehicles nous seran més còmodes i segurs i, en cas d’accident, els ocupants estaran més protegits, ja que incorporaran millores tècniques i tecnològiques com el canvi semiautomàtic, sistemes complementaris de frenada o millores en la seguretat integral de la cabina.

 

Aquestes millores es consideren necessàries perquè incideixen en la seguretat dels ocupants, en la seguretat en la conducció, en l’eficàcia des d’un punt de vista operatiu i incrementen de manera substancial la capacitat de resposta dels Bombers de la Generalitat.

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined