Viatge

El Govern aprova subscriure un conveni amb la Generalitat Valenciana per promoure el turisme

query_builder   13 abril 2021 14:45

event_note Nota de premsa

El Govern aprova subscriure un conveni amb la Generalitat Valenciana per promoure el turisme

  • L’objectiu és potenciar els intercanvis d’experiències de coneixement en la gestió turística

 

  • Des del l’any 2006 ambdós governs col·laboren per consolidar un model turístic responsable i competitiu en l’entorn del Mediterrani

 

El Govern ha aprovat subscriure un conveni de col·laboració amb la Generalitat Valenciana per promoure i impulsar accions conjuntes en l’àmbit del turisme. L’objectiu principal és potenciar els intercanvis d’informació i experiències, desenvolupar estratègies conjuntes i compartir indicadors que permetin millorar els sistemes de gestió turística per tendir a l’excel·lència.

 

Actualment, les administracions turístiques d’ambdues destinacions treballen per desenvolupar experiències que contribueixin a un desenvolupament més equilibrat del territori i posin en valor productes turístics més transversals. A més, impulsen diferents estratègies per assolir els reptes i les necessitats de futur del sector des de la mirada i l’entorn mediterrani, que és on es desenvolupa una part important de l’activitat turística. 

 

Per aquest motiu, les dues administracions consideren que hi ha una oportunitat especial per desenvolupar sota aquesta visió compartida un intercanvi d’informació i experiències. De fet, des de l’any 2006 ambdós territoris col·laboren per consolidar un model de turisme responsable i competitiu. A més, formen part de la Xarxa Europea per a un Turisme Responsable i Competitiu NECSTour que Catalunya presideix des de l’any 2015, i comparteixen espais i productes turístics que conviuen en una mateixa zona geogràfica cultural i lingüística.

 

Per al correcte desenvolupament de les actuacions previstes es crearà una comissió de seguiment formada per tres representants de cada regió, un dels quals amb rang de director general. Aquesta comissió estarà presidida per un dels directors generals de manera rotatòria amb mandats d’un any natural. El primer any serà el torn del director general de Turisme del Departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya.

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined