aigua

El Govern inicia els primers tràmits per ampliar la dessalinitzadora de la Tordera

query_builder   4 maig 2021 14:00

event_note Nota de premsa

El Govern inicia els primers tràmits per ampliar la dessalinitzadora de la Tordera

  • El Consell Executiu ha aprovat iniciar una campanya de reconeixement geotècnic a la zona on s’hauran de dur a terme els treballs

 

  • L’ampliació de la planta n’incrementarà la capacitat de producció, passant dels 20 als 80 hm3/any

 

  • Aquesta actuació, que es durà a terme en el proper cicle de planificació (2022-2027), farà possible l’augment de la garantia d’aigua en el sistema Ter Llobregat i, alhora, consolidar la reducció de derivacions del riu Ter cap a l’àrea de Barcelona

 

 

El Govern ha iniciat els tràmits per ampliar la dessalinitzadora de la Tordera, dins el terme municipal de Blanes (Selva). El Consell Executiu ha impulsat la realització una campanya de reconeixement geotècnic als terrenys ja definits al POUM de Blanes per a l’ampliació de la planta, consistent en l’execució de sondeigs, assaigs de penetració dinàmica i extracció de mostres del terreny. La localització definitiva es determinarà sobre el terreny, intentant sempre minimitzar les possibles afectacions.

 

Aquesta actuació forma part del Pla d’Inversions i Reposicions 2019-2023 a la xarxa bàsica d’abastament Ter-Llobregat, aprovat pel consell de la xarxa d’abastament Ter-Llobregat del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, en data 2 de juliol de 2019.

 

L’ampliació de la planta n’incrementarà la capacitat de producció, que passarà dels 20 als 80 hm3/any. Aquesta és una actuació estratègica de la planificació hidrològica que comportarà una inversió propera als 220 milions d’euros i que es duu a terme amb un doble objectiu: impulsar l’increment de la garantia d’aigua en el sistema Ter Llobregat on es concentra el gruix de la demanda d’aigua per a abastament de més de 5,5 milions d’habitants i fer possible el compliments dels acords del Ter, reduint de manera progressiva les extraccions del riu Ter cap a l’àrea de Barcelona.  

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined