Altres acords del Govern

Altres Acords de Govern

query_builder   22 juny 2010 14:06

event_note Nota de premsa

Altres Acords de Govern

 
6,6 milions d’euros per millorar la qualitat del subministrament elèctric
 
El Govern destina 6,6 milions d’euros a dur a terme plans de millora de la qualitat del subministrament elèctric, plans de control de la tensió i plans de neteja de marges. Les actuacions es realitzaran durant els propers dos anys i s’emmarquen en un conveni de col·laboració que el Govern ha de signar en les properes setmanes amb el Ministeri d’Indústria, Turisme i Comerç.
 
 
Procediment de negociació per la Llei de consultes populars
 
El Govern ha acordat encarregar al conseller d’Interior, Relacions Institucionals i Participació, que iniciï negociacions per resoldre les discrepàncies competencials suscitades en relació amb els articles 1 a 30, 43 i 45 de la Llei de consultes populars per via de referèndum.
 
L’Estat ha manifestat unes discrepàncies competencials en relació als esmentats preceptes de la llei i proposa obrir el procediment de negociació per tal d’intentar resoldre-les de forma negociada.
 
 
Vistiplau al Decret que regula les càmeres de videovigilància en dependències policials
 
El Govern ha aprovat el Decret sobre la instal·lació de dispositius de videovigilància a les dependències policials de la Generalitat, que regula el règim d’instal·lació de càmeres fixes i dispositius de videovigilància i el seu ús per part de la policia de la Generalitat en l’interior de les seves dependències per tal de garantir la seguretat i protecció de les persones i béns, i prevenir infraccions administratives i delictes.  Tot i que no és necessària la regulació d'aquests dispositius dins les dependències policials, el Govern ha volgut tirar endavant aquest decret per donar les màximes garanties a aquest procés. 
 
 
Conveni amb l’Estat per fer actuacions de desenvolupament rural
 
El Govern ha acordat subscriure un conveni de col·laboració amb l’Administració General de l’Estat, mitjançant el Ministeri de Medi Ambient, Medi Rural i Marí, per a la realització d’actuacions en matèria de desenvolupament rural.
 
La Llei de pressupostos generals de l'Estat per a l'any 2010, preveu una partida específica per a l'execució d'un programa de desenvolupament rural a Catalunya durant l'any 2010. Així mateix, en virtut del repartiment de competències, entre les actuacions en matèria de desenvolupament rural que poden ser objecte de cooperació entre les dues administracions es troben aquelles relatives a la dinamització de la base productiva del medi rural, amb l'objectiu de dignificar i millorar la qualitat de vida de la població que hi resideix, així com contribuir a fixar població, fet que té una incidència rellevant en el desenvolupament de les zones rurals. El Govern considera necessària l'adopció d'una política intensiva en matèria de millora i recuperació de les infraestructures viàries rurals necessàries per a facilitar l'accés a les explotacions, així com la comunicació i unió entre els municipis rurals i les comarques.
 
 
Impuls a la construcció d’una escola a Ullastrell
 
El Govern ha aprovat avui la dotació econòmica de 4,6 milions d’euros per a la construcció d’una escola al municipi d’Ullastrell, al Vallès Occidental. Aquesta escola es construirà en substitució de l’antic centre d’infantil i primària de Serralavella, que fins ara era d’una línia d’infantil i primària amb capacitat per a 225 alumnes.
 
El nou centre tindrà una superfície aproximada de 3.460 metres quadrats i entrarà en funcionament el curs escolar 2012-2013. Les obres permetran ampliar una línia d’infantil i primària a l’escola, de tal manera que escolaritzarà un total de 250 alumnes un cop entri en funcionament.
 
 
Suport a les organitzacions sindicals més representatives
 
El Govern ha acordat atorgar una subvenció exclosa de concurrència pública a Unió General de Treballadors de Catalunya (UGT) i Comissió Obrera Nacional de Catalunya (CONC), per un import total de 3,2 milions d’euros. Aquestes subvencions a les organitzacions sindicals més representatives s’atorga per al desenvolupament dels projectes del seu àmbit. Concretament, s’atorgarà 1,5 milions d’euros a UGT i 1,6 milions d’euros a CONC.
 
 
Noves places de salut pública
 
El Govern ha aprovat l’oferta parcial d’ocupació pública de la Generalitat de 44 places per al cos de titulació superior, salut pública (subgrup A1). La publicació de les convocatòries corresponents a aquesta oferta s’efectuarà en el termini màxim de 3 mesos. La convocatòria inclou 2 places per a les persones que tinguin reconeguda la condició legal de disminuïdes. L’oferta consta de 44 places, de les quals 22 són per ser proveïdes mitjançant promoció interna. Es preveuen 4 places addicionals, com a màxim.
 
Aquesta nova oferta parcial d’ocupació pública, sumada a les altres aprovades, respon al compromís del Govern de reduir la interinitat entre el personal de l’Administració.
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined