EsportParc

El Govern s'integra en la societat público-privada que impulsarà l'EsportParc Internacional de Catalunya

query_builder   22 juny 2010 14:08

event_note Nota de premsa

El Govern s'integra en la societat público-privada que impulsarà l'EsportParc Internacional de Catalunya

   
  • L’executiu aportarà el 49% de la societat que dissenyarà, construirà i gestionarà el parc empresarial d’aquest projecte
  • Destinarà 15,4 milions d’euros fins al 2013 per finançar la construcció del parc tecnològic, l’altre gran eix de l’EsportParc
 
El Govern ha aprovat avui la seva entrada a la societat público-privada que impulsarà el parc empresarial de l’EsportParc Internacional de Catalunya. Aquest serà el primer parc tecnològic i empresarial especialitzat en esport que s’aixecarà al costat del Centre d’Alt Rendiment (CAR) de Sant Cugat del Vallès, amb l’objectiu de potenciar la investigació i la innovació empresarial relacionada amb l’esport.
 
La participació del Govern en la societat es traduirà, d’una banda, a través de la compra per part del Consell Català de l’Esport (CEE)de participacions per valor de 3.666.703 euros (un 24,44%) del capital social de l’empresa Parc Esportiu Internacional de Catalunya, SL. De l’altra, el CAR de Sant Cugat aportarà a la societat el dret real de superfície (24,56%) per un a període màxim de 50 anys sobre les finques on es construirà el parc empresarial.
 
D’aquesta manera, la part pública tindrà el 49% de la societat -l’Ajuntament de Sant Cugat hi entrarà properament-, mentre que el sector privat, format per Caixa Laietana, Caixa Terrassa, Caixa Sabadell, Banc Sabadell, La Caixa, Caixa Catalunya, Caixa Penedès i la Unió de Federacions Esportives de Catalunya, serà propietari del 51% restant després que en un primer moment ja van constituir una societat mercantil privada. 
 
Més de 15 milions per al parc tecnològic
 
D’altra banda, el Govern ha aprovat destinar, a través del CAR de Sant Cugat, 15,4 milions d’euros en el període 2010-2013 per finançar la construcció del centre de recerca, desenvolupament i innovació de l’esport, l’altre gran pilar de l’EsportParc.
 
Es tracta del parc tecnològic on les entitats presents al parc empresarial podran portar a terme els seus projectes en R+D+I, i tindrà com a banc de proves el mòdul esportiu de 25.000 m2 que s’està construint a les instal·lacions del mateix CAR i que estarà dotat dels últims avenços tecnològics.
 
Aquest parc tecnològic també donarà servei al propi Centre d’Alt Rendiment, així com a l’Institut Nacional d’Educació Física de Catalunya, que dediquen part de la seva activitat a la investigació aplicada a l’esport.
 
El projecte de l’EsportParc Internacional
 
Pel que fa a l’Esport Parc, disposarà de 71.000 m2 i comptarà amb parc empresarial; parc tecnològic; vila per a esportistes; clínica especialitzada en esport i salut; escola de negocis; 4 pistes cobertes convertibles en recinte firal; seus d’organismes internacionals i seus de la Secretaria General de l’Esport, entre d’altres.
 
L’objectiu del Govern és aconseguir que en aquest nou equipament hi conflueixin la recerca, el desenvolupament, la innovació, la tecnologia i la indústria del món de l’esport, d’una banda, amb l’experiència, l’esforç i el talent d’esportistes, entrenadors i professionals.
 
Alhora es tracta d’una aposta de l’executiu català per impulsar el paper de l’esport com a motor d’impuls econòmic del país gràcies a la feina conjunta de l’empresa, el coneixement, l’esport i la tecnologia. Cal dir que el sector esportiu representa gairebé el 3% del PIB (amb més de 400 empreses que facturen 4.200 milions d’euros anuals) i dóna feina a 73.000 persones.
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined