'Com robar un país', el documental del mes de maig, subtitulat en català

query_builder   6 maig 2021 08:10

event_note Nota de premsa

'Com robar un país', el documental del mes de maig, subtitulat en català

FOTO

El Docs del Mes de maig, Com robar un país, es projectarà en format híbrid. De forma presencial, l’acolliran 38 sales de Catalunya, una de les Illes Balears i 8 del País Valencià i, en línia, 11 sales virtuals de Catalunya i una a les Illes Balears. També estarà disponible a FilminCAT a partir del 7 de maig. La Direcció General de Política Lingüística ha donat suport a la subtitulació.

El Docs del Mes és una iniciativa de l’empresa Parallel 40, nascuda en el marc del projecte europeu CinemaNet Europa, l’any 2004, que té l’objectiu d’apropar el gènere documental al màxim nombre d’espectadors possible, d’augmentar el nombre de sales que vulguin programar cinema documental de qualitat i de contribuir a crear en la població un hàbit de consum del documental a través d’una oferta regular més enllà dels festivals.

Com robar un país ha estat dirigit per Rehad Desai i Mark J. Kaplan, prestigiosos cineastes sud-africans. Tots dos tenen una llarga experiència en documentals sobre drets socials i polítics, i han estat distingits amb diversos guardons internacionals, entre els quals els Premis Emmy.

Tràfic d’influències i participacions irregulars en les mines de carbó, mitjans de comunicació i empreses tecnològiques són alguns dels estratagemes que la família índia Gupta utilitza per enriquir-se amb el suport de Zuma, el qual nega totes les acusacions durant la investigació judicial. Això no obstant, la quantitat d’interessos creuats qüestiona la justícia en la jove democràcia sud-africana.

Dos joves d’una empresa tecnològica descobreixen proves d’una trama de corrupció que implica el qui va ser president de Sud-àfrica fins el 2018, Jacob Zuma. Un grup de periodistes engeguen una investigació a fons i poc després de difondre’n els resultats, són víctimes d’una campanya de desinformació.

Trobareu tota la informació actualitzada a la pàgina de Cinema en català de la Direcció General de Política Lingüística.