altres

Altres acords

query_builder   18 maig 2021 14:00

event_note Nota de premsa

Altres acords

El Govern transfereix 135.000 euros al programa Lletres a les Aules per fomentar la lectura en els centres educatius

 

El Govern ha aprovat transferir 135.000 euros al programa Lletres a les Aules, que té com a objectiu fomentar la lectura en els centres educatius. Concretament, es tracta d’una transferència de crèdits en el pressupost del 2020, prorrogat per al 2021, entre els diferents conceptes pressupostaris del capítol 4 del Departament de Cultura al capítol 2 del Departament d’Educació.

 

Lletres a les Aules és un programa de foment de la lectura, promoció i difusió de la literatura que permet apropar l’alumnat al fet literari, millorar la comprensió lectora com a eina fonamental per accedir al coneixement, estimular i potenciar l’habilitat lectora i el coneixement de la llengua. D'aquest programa se'n beneficien els centres educatius d’ensenyament primari, secundari i d’adults de tot el domini lingüístic. 



El Govern atorga la concessió definitiva de ràdio municipal a l’Ajuntament de Taradell

 

El Govern ha acordat atorgar a l’Ajuntament de Taradell la concessió definitiva per a la prestació del servei púbic de radiodifusió sonora en ones mètriques amb modulació de freqüència. El consistori ja disposava des de l’any 1991 de la concessió provisional d’una emissora de freqüència modulada de tipus municipal.

 

Després d’haver superat la inspecció preceptiva i d’obtenir l’autorització de posada en servei per part de l’Administració, el Govern ha procedit a atorgar definitivament la concessió a la ràdio municipal, que restarà substituïda per un règim de gestió directa amb el dret d’utilitzar l’espai radioelèctric corresponent i subjecte al compliment de la Llei de la comunicació audiovisual de Catalunya.

 

 

El Govern destina 430.000 euros a reparar un pont de la B-402 a Guardiola de Berguedà

 

El Govern ha estat informat de la declaració d’emergència de l’obra de reparació d’un pont de la B-402 a Guardiola de Berguedà, que compta amb un pressupost total de 430.000 euros. Les tasques consisteixen principalment en la reparació del tauler i les bigues del pont i inclouen el suport tècnic a l’actuació.  

 

Les obres ja estan en execució i requereixen el tancament al trànsit del pont, situat al quilòmetre 1,8 de la carretera que uneix Guardiola de Berguedà i la Pobla de Lillet, i el desviament dels vehicles per la carretera vella. El pont, que salva el riu Llobregat, té una longitud de 130 metres i una amplada de 10 metres i consta de quatre trams. Els treballs tenen un termini d’execució de tres mesos.

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined