nomenaments

Nomenament

query_builder   18 maig 2021 14:00

event_note Nota de premsa

Nomenament

Josep Oriol Amat Salas, rector de la Universitat Pompeu Fabra

 

Nascut a Barcelona l’any 1957

 

Oriol Amat és catedràtic d’Economia Financera i Comptabilitat de la Universitat Pompeu Fabra des del 2001.

 

Doctor en Ciències Econòmiques (UAB) i llicenciat i MBA en Administració i Direcció d’Empreses (ESADE), ha estudiat també a la Stockholm School of Economics (International Teachers Programme) i ha fet estades en diversos centres de referència, com la Linkoping University (Suècia), Massey University (Nova Zelanda), Université de Montpellier (França) o la Universidad Diego Portales (Xile).

 

Professor vinculat a la UPF des del 1992, Oriol Amat s’ha mostrat sempre interessat per les quatre dimensions principals de la vida acadèmica: recerca, transferència de coneixement, docència i gestió. Les seves línies de recerca inclouen l’anàlisi dels factors d’èxit de les organitzacions i els aspectes ètics de les finances. Ha dirigit més d’una quinzena de tesis i és autor d’articles científics i de més de quaranta llibres. Col·labora i és membre del consell editorial de diverses publicacions científiques internacionals.

 

En l’àmbit de la gestió, Amat ha exercit diversos càrrecs. A la Universitat Pompeu Fabra ha estat degà de la UPF Barcelona School of Management (2018-2021), director del Departament d’Economia i Empresa (2003-2005), vicerector d’Economia, Sistemes d’Informació i Serveis (1997-2001) i en l’àmbit docent, director del Centre per a la Qualitat i Innovació Docent (2006-2011).

 

Des dels inicis de la seva trajectòria professional ha col·laborat activament amb institucions de la societat. És degà del Col·legi d’Economistes de Catalunya, membre del consell assessor de la Cambra de Comerç de Barcelona i de PIMEC, i membre del grup de treball Catalunya 2022, que dissenya l’estratègia post Covid. També es membre del Foro Académico de Finanzas Sostenibles de España. Ha estat fundador i president de l’Associació Catalana de Comptabilitat i Direcció (2014-2018), diputat al Parlament de Catalunya (2015-2017), membre del Consell Assessor per a la Reactivació i el Creixement de Catalunya (2011-2015) i conseller de la Comissió Nacional del Mercat de Valors (2011-2015), entre d’altres.

 

Amat va ser elegit nou rector de la UPF a les eleccions que van tenir lloc del 3 al 5 de maig.