Tram

El Govern destina 37,6 milions d'euros a l'ampliació de la xarxa tramviària entre Glòries i Verdaguer

query_builder   18 maig 2021 14:00

event_note Nota de premsa

El Govern destina 37,6 milions d'euros a l'ampliació de la xarxa tramviària entre Glòries i Verdaguer

  • La partida permetrà a l’ATM de Barcelona impulsar la licitació dels treballs a finançar per la Generalitat de Catalunya

 

El Govern ha aprovat les despeses amb càrrec a pressupostos d'exercicis futurs, de la partida de transferència a l’ATM del Departament de Territori i Sostenibilitat, per atendre les despeses derivades de la signatura d'un conveni de col·laboració entre l'Ajuntament de Barcelona i l’ATM per a l'execució de les obres i posterior explotació de la xarxa tramviària unificada, per un import total de 37.625.637 euros, abans d’IVA. Aquest import es desglossa en 32.653.137 euros per a infraestructures i sistemes i 4.972.500 euros per a matèria mòbil.

 

El conveni de col·laboració entre l’Ajuntament de Barcelona i l’Autoritat del Transport Metropolità de Barcelona per a l’execució de les obres i posterior explotació de la xarxa tramviària unificada, signat el mes de febrer, ja va ser ratificat per part del Consell d’Administració de l’ATM el passat 21 d’abril. L’acord de Govern d’avui permetrà iniciar els projectes de la primera fase de la infraestructura tramviària unificada, que d’acord amb el conveni són a càrrec de l’ATM, així com l’adquisició de noves unitats de material mòbil.

 

La longitud de l’actuació és d’1,80 km, i hi haurà 3 noves parades, Verdaguer, Sicília, i Monumental; la parada existent de Glòries es reubicarà davant del Museu del Disseny. La gran novetat de l’obra és que el tramvia circularà sense catenària.

 

Així doncs, a partir d’aquesta aprovació, l’ATM procedirà a la licitació de les obres.

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined