Activada preventivament l'Alerta del PLASEQCAT mentre es fan tasques de ventilació en una empresa de Montcada i Reixac

query_builder   20 maig 2021 13:17

event_note Nota de premsa

Activada preventivament l'Alerta del PLASEQCAT mentre es fan tasques de ventilació en una empresa de Montcada i Reixac

  • El producte és amoníac, derivat d’una fuita ocorreguda, ahir, a l’interior de l’empresa de fabricació de gel Quality Ice
  • Aquest incident no ha provocat cap afectació personal

Protecció Civil de la Generalitat ha activat, preventivament, l’Alerta del PLASEQCAT mentre es realitzen les tasques de ventilació derivades de la fuita d’amoníac ocorreguda ahir, a l'empresa Quality Ice, ubicada al carrer de la Química, número 10 del municipi de Montcada i Reixac.

La fuita del producte (amoníac) es va aturar ahir però al produir-se en un lloc molt tancat, és de difícil ventilació. Tot i que els valors dins l'empresa han baixat 1/3 respecte ahir, cal anar ventilant els espais .

Per tal de garantir la seguretat, s'ha marcat un perímetre força ampli al voltant de l'empresa per evitar, de forma preventiva, la mobilitat a la zona.

Els Bombers de la Generalitat es van activar ahir amb diverses dotacions, entre les quals el cap de coordinació de la Regió d'Emergències Metropolitana Nord  i unitats del Grup d'Incidents Tecnològics (GRIT) i Grup de Suport Operatiu (GROS). A hores d'ara, són cinc les dotacions que continuen activades, les quals concentren les seves tasques en la recollida del producte vessat, a l'interior de la nau. També realitzen tasques de ventilació de la mateixa nau així com de control dels mesuraments tant a l'interior, on les lectures continuen sent positives, com a l'exterior, on les lectures són baixes.

També, s'ha recomanat a l'escola (Institut Ferreria), tot i estar en una zona on no hi ha concentracions de producte, que tanquessin finestres i no sortissin al pati. Com que aquestes mesures són incompatibles amb les mesures de prevenció de contagis de la COVID-19 la direcció del centre ha decidit tancar l'escola i els alumnes han sortit per una zona segura.  A més, hi ha dues naus properes on s'hi està treballant i, preventivament, tenen tancats els accessos a l'exterior.

Aquest incident no ha provocat cap afectació personal.