Miniatura logo Artesania Alimentària

El Departament d'Agricultura convoca el Premi al millor jove artesà alimentari innovador 2021

query_builder   21 maig 2021 09:47

event_note Nota de premsa

El Departament d'Agricultura convoca el Premi al millor jove artesà alimentari innovador 2021

Logo web Artesania Alimentària

El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) de la Generalitat de Catalunya ha convocat el Premi al/a la millor jove artesà/ana alimentari/ària innovador/a corresponent a l'any 2021, com va publicar, ahir, el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC). El termini de presentació de sol·licituds és d'un mes.

La dotació del Premi és de 3.000 euros, amb un accèssit de 1.000 euros per a la persona candidata que tingui més puntuació després de la premiada.

Catalunya presenta una gran tradició artesana alimentària i, per aquest motiu, des de fa anys la Generalitat de Catalunya ha reconegut i fomentat els valors econòmics, culturals i socials que representa l'artesania alimentària mitjançant el desenvolupament de la normativa que la regula.  Així, el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i  Alimentació va crear l’any 2003 el Premi a la/al millor jove artesà/ana alimentari/ària innovador/a per tal de guardonar l'esforç dels joves artesans alimentaris en la recuperació, la innovació, la diversificació, i el disseny de productes artesans. Fins ara, s’ha atorgat 20 premis i 6 accèssits.

El premi té la finalitat de fomentar les actuacions següents:

-           Recerca i desenvolupament de nous productes artesans alimentaris

-           Incorporació de noves tècniques en l'elaboració de productes artesans alimentaris

-           Millora de la imatge dels productes artesans alimentaris

-           Implantació de noves vies de comercialització dels productes artesans elaborats

-           Recuperació i divulgació de productes artesans alimentaris tradicionals de Catalunya.

Aquest premi està destinat als/a les joves artesans/anes alimentaris/àries de Catalunya, menors de quaranta anys en l’any de la convocatòria, que disposin del carnet d'artesà/na alimentari/a, que desenvolupin la seva activitat en una empresa artesanal alimentària reconeguda per l’Administració, que hagin treballat de forma destacada en qualsevol de les actuacions descrites en el paràgraf anterior, i que, com a conseqüència d’aquestes actuacions, hagin obtingut resultats beneficiosos pel que fa a la qualitat, la bona imatge, i la competitivitat de les produccions artesanes alimentàries.

Val a dir que el Premi i l'accèssit al/a la millor jove artesà/ana alimentari/ària innovador/a, en la seva convocatòria de l'any 2020, van ser per al formatger Jordi Domènech Navarra, i al flequer Jordi Gasque Brusco, respectivament.

 

També ens podeu seguir a través de facebook.com/agricultura.cat i twitter.com/agriculturacat

1  

Fitxers adjunts

Resolució publicada al DOGC

Resolució publicada al DOGC
PDF | 700