cultura

El Govern aprova la creació del Programa temporal per a la coordinació i gestió del projecte ARTIS, que vol facilitar l'accés a la cultura dels col·lectius més vulnerables

query_builder   1 juny 2021 13:24

event_note Nota de premsa

El Govern aprova la creació del Programa temporal per a la coordinació i gestió del projecte ARTIS, que vol facilitar l'accés a la cultura dels col·lectius més vulnerables

El Govern ha aprovat la creació del Programa temporal per a la coordinació i gestió del projecte ARTIS (Art per la inclusió social), que permetrà enfortir la gestió, la coordinació tècnica i el lideratge del projecte, que es porta a terme des del Departament de Cultura.

 

ARTIS és un projecte transfronterer entre Occitània i Catalunya, impulsat pel Departament de Cultura, que s’emmarca en el programa europeu de cooperació territorial POCTEFA, finançat amb el Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER).

 

El Departament de Cultura va presentar el projecte ARTIS (Art per la inclusió social) a la 3a convocatòria del programa POCTEFA 2014-2020, el qual es va aprovar oficialment en data 8 de gener de 2020. Aquest projecte s’engloba en l’objectiu específic de millora de l’accessibilitat dels serveis, concretament els de l’àmbit de la cultura, per als col·lectius de població més vulnerables i pretén contribuir a l’objectiu de reduir el percentatge de persones en risc d’exclusió social.

El projecte preveu la posada en marxa d’un pla de treball transfronterer que doni resposta a les necessitats dels col·lectius de població més vulnerables, facilitant-los l’accés als recursos de diferents àmbits de la cultura: museístic, arts escèniques,  patrimoni, etc. A més a més, preveu el foment de bones pràctiques tant en matèria d’accessibilitat a equipaments culturals per a tothom, com en l’exercici del dret a la cultura, entès com a dret al gaudi de la creativitat i a la inclusió social i la millora personal de persones en risc d’exclusió per mitjà de l’art i de la cultura.

 

El Departament de Cultura, que lidera el projecte ARTIS, té com a socis l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural, el Museu Nacional d’Art de Catalunya i el Consorci de l’Auditori i l’Orquestra per la part catalana i el Consell Departamental dels Pirineus Orientals, el Museu d'Art Hyacinthe Rigaud i l’Orquestra Nacional del Capitole de Toulouse, per la banda occitana.

 

El pressupost del projecte és d’1.095.603,94 d’euros, cofinançat al 65% pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) mitjançant el programa INTERREG V-A Espanya-França-Andorra. El Programa tindrà una vigència temporal compresa des de la seva aprovació fins al 31 d’octubre de 2022.

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined