Montseny

El Govern aprova un decret sobre el Parc Natural del Montseny

query_builder   1 juny 2021 13:23

event_note Nota de premsa

El Govern aprova un decret sobre el Parc Natural del Montseny

El Govern ha aprovat, a proposta del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, el Decret sobre el Parc Natural del Montseny i sobre els espais del Pla Especial d’Interès Natural (PEIN) del Montseny i els Cingles de Bertí.  Aquest Decret comporta l’ampliació del Parc Natural del Montseny i permetrà reconèixer el seu gran valor i reforçar la seva protecció amb la figura del Parc Natural, harmonitzar les diverses figures de protecció existents dins d’un sol àmbit.

 

El Parc Natural del Massís del Montseny passa a anomenar-se Parc Natural del Montseny i amplia el seu àmbit territorial. També s’amplien els espais del PEIN del Montseny i els Cingles de Bertí i se’n modifiquen les delimitacions. L’ampliació farà possible la conservació del patrimoni natural i cultural d’una manera compatible amb l’aprofitament ordenat dels recursos i les activitats de les persones que hi viuen.

 

El Parc Natural del Montseny se situa entre les províncies de Barcelona i Girona i comprèn territoris dels municipis del Brull, Seva i Viladrau, a la comarca d’Osona; d’Arbúcies, Breda, Riells i Viabrea, i Sant Feliu de Buixalleu, a la comarca de la Selva; i d’Aiguafreda, Campins, Cànoves i Samalús, Figaró–Montmany, Fogars de Montclús, Gualba, la Garriga, Montseny, Sant Esteve de Palautordera, Sant Pere de Vilamajor i Tagamanent, a la comarca del Vallès Oriental.

 

Aquest Decret estableix un nou model de gestió del Parc Natural, d’acord amb el debat i el consens global assolit al territori durant el procés de participació associat a la redacció i tramitació del Pla especial vigent entre 2008 i 2016. En aquest sentit, aquests òrgans aglutinen tant les administracions públiques directament implicades amb el territori (ajuntaments, diputacions i Generalitat de Catalunya) com les institucions i els representants de la societat civil.

 

El Decret s’estructura en setze articles i compta amb els informes del Consell de Protecció de la Natura i del Centre de la Propietat Forestal, cosa que compleix l’exigència sobre informes preceptius de la normativa sectorial en matèria d’espais naturals. Aquest Decret entra en vigor als vint dies de la seva publicació al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined