Universitat

El Govern dona suport a la renovació del conveni del Campus Iberus, que promou l'excel·lència de la Vall de l'Ebre en matèria de coneixement fa 10 anys

query_builder   15 juny 2021 13:43

event_note Nota de premsa

El Govern dona suport a la renovació del conveni del Campus Iberus, que promou l'excel·lència de la Vall de l'Ebre en matèria de coneixement fa 10 anys

El Govern ha aprovat subscriure la Declaració d’intencions per renovar el conveni  de col·laboració entre el Consorci Campus Iberus i el Govern de Catalunya, el Govern d’Aragó, el Govern de Navarra i el Govern de La Rioja amb l’objectiu de promoure l’excel·lència de la Vall de l’Ebre en matèria de coneixement.

El Consorci Campus Iberus es va constituir el 2011 mitjançant un conveni de col·laboració entre la Universitat de Lleida (UdL), la Universitat de Saragossa, la Universitat Pública de Navarra i la Universitat de La Rioja, amb la voluntat d’impulsar i posar en marxa entre les universitats el “Campus Iberus, Campus d’Excel·lència Internacional de la Vall de l’Ebre”.

Al llarg dels 10 anys d’existència, el Consorci Iberus ha treballat per millorar la qualitat educativa i competir en un context en què l’educació superior evoluciona cap a un mercat global. Alhora, ha participat en programes reconeguts de retenció i captació de talent per millorar l’atracció d’estudiants preparats, d’alts nivells de creativitat, i per atraure investigadors amb bona formació i presència internacional, i s’ha erigit en motor de progrés socioeconòmic en el territori de la Vall de l’Ebre col·laborant en projectes d’R+D+I amb empreses, afavorint l’emprenedoria i creant un veritable entorn de vida universitària i presència internacional.

Amb l’aportació econòmica que faran els respectius governs, el Consorci Campus Iberus promourà en els propers anys la modernització dels campus universitaris en els seus respectius territoris així com l’excel·lència investigadora de les universitats implicades. Igualment, estimularà la internacionalització mitjançant programes de mobilitat específics i incentivarà l’intercanvi i la connexió de la comunitat universitària de les quatre universitats pertanyents al Consorci amb programes d’incentiu. Així mateix, impulsarà la formació de qualitat d’investigadores i investigadors amb especial atenció a l’activitat doctoral i farà accessible el coneixement científic a la societat amb accions de difusió científica. Finalment, el Campus Iberus preveurà en les seves actuacions un enfocament de gènere que impulsi la presència de la dona en els àmbits exposats en els quatre territoris i molt especialment en l’entorn rural.

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined