LGBTI

El Govern aprova el manifest amb motiu del Dia per l'alliberament LGBTI+

query_builder   15 juny 2021 14:08

event_note Nota de premsa

El Govern aprova el manifest amb motiu del Dia per l'alliberament LGBTI+

  • El manifest 28-J concreta el suport del Govern a les reivindicacions de les persones LGBTI+
  • El Govern assumeix la reivindicació d’una llei trans* estatal reclamada des de les entitats LGTBI+
  • La Generalitat  instarà el Govern de l’Estat per poder gestionar el dret d’asil i la protecció de les persones LGBTI+

En ocasió del pròxim del 28 de juny, Dia per l’alliberament Lesbià, Gai, Bisexual, Trans* i Intersexual, el Govern de la Generalitat ha aprovat un acord que reivindica i defensa els drets de les persones LGBTI+ i que es concreta en el manifest pel Dia per l’alliberament LGBTI+, a proposta de la Conselleria d’Igualtat i Feminismes.

Amb aquest manifest, el Govern assumeix la reivindicació d’una llei trans* estatal, llargament demandada pel moviment LGBTI+, i fa seves les reivindicacions de les entitats membres del Consell Nacional LGBTI.

Aquestes reivindicacions es concreten en compromisos del Govern, com el de superar les dificultats que encara troben en el Registre Civil les persones trans* per al canvi de nom o les famílies homoparentals per al registre de fills i filles.

El manifest també destaca que s’instarà el Govern de l’Estat perquè la Generalitat de Catalunya pugui gestionar el dret d’asil i la protecció de manera especial d’aquelles persones LGBTI+ que es troben en situacions vulnerables i d’aquelles que no han pogut accedir a una regularització de la seva situació legal.

Des de la Generalitat se seguirà avançant també en la formació específica del professorat en matèria de diversitat i de la realitat LGBTI+ i es vetllarà per suprimir el contingut sexista i/o binarista en els impresos i formularis de les administracions públiques. S’acorda garantir el dret a la reproducció assistida a les dones lesbianes i als homes trans* i la reducció de les llistes d’espera en aquest camp.

El manifest del Govern recull el compromís de continuar amb la descentralització del Servei Trànsit, amb la creació progressiva d’una xarxa funcional d’unitats de referència territorial en l’àmbit de l’atenció primària i la salut comunitària de Catalunya que atén les persones trans*. A la vegada, es crearan espais inclusius i segurs per a les persones grans LGBTI+, posant èmfasi en la formació i especialització de les persones que treballen amb persones grans i dependents. També es compromet a millorar l’accés a la informació de les persones del col·lectiu LGBTI+ amb discapacitat sensorial o física en igualtat de drets.

Atès que encara existeix LGBTI-fòbia a casa nostra, es fa una crida a les persones afectades a no callar i a utilitzar els canals de suport i denúncia que tenen al seu abast en cada municipi i comarca. El Govern demana molt especialment a tota la ciutadania que s’impliqui en la defensa dels drets i llibertats de les persones LGBTI+.

El Govern assumeix el compromís de promoure i de visibilitzar la campanya impulsada per les entitats membres del Consell Nacional LGBTI de Catalunya a través de la Conselleria d’Igualtat i Feminismes. Finalment, des de l'Executiu s’assumeix el compromís de visibilitzar el 28 de juny i de mantenir la resta de l’any la defensa del dret a ser, vestir-se, expressar-se i estimar com cadascú vulgui, amb tots els drets i tot l’orgull.