Turisme

El Govern preveu recuperar aquest any més d'11.000 milions d'euros de despesa turística

query_builder   15 juny 2021 14:32

event_note Nota de premsa

El Govern preveu recuperar aquest any més d'11.000 milions d'euros de despesa turística

  • El Consell Executiu ha analitzat un informe, elaborat pel Departament d’Empresa i Treball, sobre previsions pel que fa a l’activitat turística dels principals mercats emissors cap a Catalunya per a aquest any 2021

 

  • L’objectiu és monitoritzar l’evolució turística i reforçar el pla de reactivació del sector turístic impulsat pel Departament

 

El Govern preveu recuperar aquest any més d’11.000 milions d’euros de despesa turística. Avui, en la reunió del Consell Executiu, el Departament d’Empresa i Treball ha presentat un informe sobre l’activitat turística dels principals mercats emissors cap a Catalunya per a aquest any 2021, amb l’objectiu de monitoritzar la situació turística i reforçar el pla de reactivació del sector turístic a Catalunya que ha impulsat el Departament.

 

Enguany es preveu que l’activitat turística sigui superior a la de 2020, any en què la pandèmia de la Covid-19 va generar una crisi que la va paralitzar completament. Per recuperar aquest sector, motor econòmic del país, el Departament d’Empresa i Treball ha posat en marxa un pla de reactivació, dotat amb 6,5 milions d’euros i amb més de 30 accions, que ha de permetre reactivar el turisme domèstic, de proximitat i també l’internacional i recuperar entre 11.000 i 13.000 milions d’euros de despesa turística.

 

La xarxa formada per les dotze oficines de Promoció Turística de Catalunya que l‘Agència Catalana de Turisme (ACT) té a l’exterior permeten conèixer de primera mà l’evolució de l’activitat turística i, anticipar així, mecanismes que afavoreixin aquesta recuperació. En aquest darrer any, a més de mantenir visible la destinació catalana per posicionar-la en primera línia, des d’aquests centres s’ha fet un monitoratge minuciós per conèixer, de cada mercat emissor,  domèstic i internacional, les noves demandes sorgides de la pandèmia.

 

L’informe presentat indica que els mercats internacionals de turisme representen la meitat dels visitants però generen el 85% dels ingressos, i que la generalització en els processos de vacunació en els principals mercats emissors i el certificat digital Covid de la UE són  factors clau per a aquesta recuperació. Cal recordar que 7 dels 10 primers mercats internacionals emissors cap a Catalunya són membres de la UE.

 

En aquest sentit, l’informe també indica que no tots els mercats internacionals es recuperaran al mateix ritme i seran els mercats europeus de proximitat i el mercat domèstic, català i espanyol, els primers a reactivar-se. Per zones, el litoral, els Pirineus i l’interior tindran un comportament per sobre de la mitjana.

Les dades previstes per a aquest any encara queden lluny de les xifres de 2019 i d’una total normalització de l’activitat turística a Catalunya. L’any 2020, la destinació catalana va rebre 3,9 milions de turistes estrangers, un 80% menys que el 2019, quan es van rebre 19,3 milions de turistes. Pel que fa a la despesa dels turistes estrangers, va disminuir un 82,9% respecte el 2019 i va passar de 21.318,8 a 3.660,6 milions d’euros.

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined