El Govern referma el suport a les associacions de famílies adoptives i d'acollida

El Govern referma el suport a les associacions de famílies adoptives i d'acollida

query_builder   15 juny 2021 14:43

event_note Nota de premsa

El Govern referma el suport a les associacions de famílies adoptives i d'acollida

  • L’Institut Català de l’Acolliment i l’Adopció destinarà enguany 100.000 euros a la convocatòria específica de subvencions per a les activitats que impulsen aquestes entitats

El Govern destinarà 100.000 euros a la convocatòria de subvencions adreçada a associacions vinculades a l’acolliment i l’adopció a Catalunya. Concretament, la convocatòria impulsada per l’Institut Català de l’Acolliment i l’Adopció (ICAA) finança jornades, activitats i formació a associacions de famílies acollidores, associacions de famílies d'infants adoptats a Catalunya o en altres països i associacions de persones que han estat adoptades o acollides en família aliena.

Les bases de la convocatòria estableixen que es prioritzaran aquelles iniciatives adreçades a oferir formació perquè les famílies disposin de més eines i recursos per afrontar les situacions que es puguin donar en la convivència diària; acompanyar el creixement de la relació entre l'infant acollit o adoptat i la família, i acompanyar el creixement personal i la creació d'una identitat adoptiva positiva. L’ICAA preveu que aquesta línia de subvenció s’obrirà en les properes setmanes.

 

Altres Acords

Entre els Acords de Govern aprovats avui també s’ha autoritzat la transferència de 120.000 euros del Departament de Drets Socials per a l’aportació al Consorci Administració Oberta de Catalunya en el marc de col·laboració per al finançament de l'impuls i la consolidació del Servei Hestia, com a solució informàtica per a la gestió dels serveis socials prestats pels ens locals.

D’altra banda, el Govern ha aprovat també la transferència de crèdit per un import de 60.000 euros del Departament de Drets Socials al Departament de Cultura en el marc de col·laboració del programa Apropa Cultura. Aquesta iniciativa connecta entitats socials amb programadors culturals i fa possible que persones en situació vulnerable i en risc d’exclusió social puguin gaudir de la programació de teatres, auditoris, museus, i festivals d’arreu de Catalunya.

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined