La Comissió d'Autoprotecció de Protecció Civil homologa avui 18 nous plans entre els que destaquen els dels festivals Cruïlla i Canet Rock

query_builder   21 juny 2021 16:15

event_note Nota de premsa

La Comissió d'Autoprotecció de Protecció Civil homologa avui 18 nous plans entre els que destaquen els dels festivals Cruïlla i Canet Rock

  • La Comissió ha decidit la homologació del plans dels festivals Cruïlla i Canet Rock condicionada a la validació final per part del PROCICAT quant a mesures com l’aforament, distàncies de seguretat i horaris.
  • La Comissió d’Autoprotecció està permetent agilitzar el procés d’homologació dels plans d’autoprotecció i reduir els terminis de resolució
  • A la mateix Comissió s’han presentat 16 PAU que no han estat homologats per alguna mancança

La directora general de Protecció Civil de la Generalitat, Mercè Salvat, ha presidit avui la Comissió d’Autoprotecció de la Comissió de Protecció Civil de Catalunya en què s’han homologat 18 nous Plans d’Autoprotecció d’instal·lacions comercials, subestacions elèctriques o centres sanitaris, entre altres.

Entre aquests 18, la Comissió ha decidit la homologació del plans dels festivals Cruïlla i Canet Rock condicionada a la validació final per part del PROCICAT quant a mesures com l’aforament, distàncies de seguretat i horaris.

La Comissió d’Autoprotecció ha estat presidida per la directora general de Protecció Civil i també hi ha participat el sots-director i la sots-directora de Protecció Civil, Sergio Delgado i Imma Soler, la directora general d’Indústria, Natàlia Mas, i el cap de la Unitat de Protecció Civil de l’Ajuntament de Barcelona, Hèctor Carmona, per delegació de la gerent de l’Àrea de Seguretat i Prevenció. En aquesta reunió ha participat també com a convidat el sots-director general de Seguretat Industrial, Florenci Hernandez.

La d’avui ha estat la quarta reunió de la Comissió d’Autoprotecció, que es va reunir per primera vegada el passat mes de març. Gràcies al seu treball, la Comissió d’Autoprotecció està agilitzant el procés d’homologació dels plans d’autoprotecció i redueix els terminis de resolució dels procediments.

Aquests 18 Plans d’Autoprotecció homologats s’afegeixen als 71 homologats a les tres primeres reunions de la Comissió, de manera que deixen un total de 89 Plans homologats durant els mesos de març i juny.

 

Plans d’Autoprotecció d’instal·lacions químiques, comercials, esdeveniments i instal·lacions d’empreses privades

Avui s’han homologat 18 Plans d’Autoprotecció (PAU) dels quals la majoria són de les comarques de Barcelona (13); tres de la Catalunya Central; un de Tarragona i un dels serveis centrals.

Entre els plans homologats en destaquen tres d’empreses alimentaries amb productes químics, tres subestacions elèctriques i dos d’empreses químiques, entre altres, a més de dos centres comercials i quatre festivals i activitats culturals.

A la Comissió d’avui s’han presentat també 16 PAU que no han estat homologats (12 de les comarques de Barcelona; 2 de la Catalunya Central; 1 de Tarragona i 1 de Girona).

Dels plans no homologats avui, la majoria d’activitats industrials de risc químic (5), el motiu és la insuficiència de les mesures d’autoprotecció en cas d’accident (confinament o evacuació); o bé per una manca d’equips d’intervenció necessaris per contenir els primers moments d’una emergència. Les instal·lacions hauran de presentar de nou aquests PAU actualitzats amb les mesures adients i les correccions indicades en els informes d’avaluació tècnica emesos per la Direcció General de Protecció Civil.