Nomenaments

Nomenaments

query_builder   22 juny 2021 14:01

event_note Nota de premsa

Nomenaments

Departament de la Presidència

 

Jordi del Río González, director general de Mitjans de Comunicació 

 

Nascut a Gijón l’any 1962.

 

Llicenciat en Ciències de la Comunicació per la Universitat Autònoma de Barcelona. Màster d’"Estrategias y Técnicas Electorales" de la Universidad Internacional Menéndez y Pelayo. Postgrau d’adaptació pedagògica de Ciències de l’Educació per la UAB. Màster ESADE Business School: Comunicació externa a les Administracions Públiques.

 

Ha estat director de comunicació en l’àmbit de l’empresa privada i pública. Ha alternat aquestes activitats amb treballs d’assessoria de comunicació en organismes europeus i consultor en temes de comunicació. Té experiència en campanyes i estratègies electorals.

 

Ha exercit com a assessor de Comunicació i Imatge de l’Ajuntament de Barcelona del 1997 al 1998; cap de premsa i responsable de Comunicació de MEDIA PARK.

 

També ha desenvolupat la tasca de director de Comunicació i Relacions Institucionals de Viasalus del 2000 al 2002; director de Comunicació i Participació Ciutadana al Consorci d’Administració Oberta i Electrònica de Catalunya del 2002 al 2009 i ha treballat d’assessor de comunicació a campanyes de comunicació política.

 

Del 2016 fins al 2018 va ser director general de Mitjans de Comunicació de la Generalitat de Catalunya i fins el maig de 2021 ha estat director general de Difusió.

 

En el camp de la docència, ha estat professor del Màster de la UAB “Comunicació i Educació” i professor associat de Periodisme de la Facultat de Ciències de la Comunicació de la UAB.

 

Dins del sector de les publicacions ha treballat a Cuadernos 90, Barcelona Educació i ha estat director de la línia editorial de l’Administració Oberta de Catalunya, entre d’altres.

 

Departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori

 

Agustí Serra Monté, director general d'Ordenació del Territori i Urbanisme

 

Nascut a Barcelona l’any 1962.

 

Arquitecte superior per la Universitat Politècnica de Catalunya l’any 1989. Estudis de Postgrau en Gestió Urbanística a la mateixa universitat l’any 1990.

 

Des del 2018 fins a l’actualitat ha estat secretari de l’Agenda Urbana i Territori i President de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya del Departament de Territori i Sostenibilitat, després d’ocupar el càrrec com a director general d’Ordenació del Territori i Urbanisme durant més de set anys (2011- 2018).

 

Anteriorment ha ocupat diferents càrrecs relacionats amb l’urbanisme: des de 1990 ha treballat a la Direcció General d’Urbanisme de Catalunya, Departament de Política Territorial i Obres Públiques; Coordinador comarcal d’Urbanisme; Coordinador Territorial d’Urbanisme; Cap de Servei territorial d’Urbanisme; Responsable de Sostenibilitat Urbana i al 2010 Sub-director general d’Urbanisme.

 

Presideix totes les Comissions Territorials d’Urbanisme de Catalunya. És vicepresident del Consell Rector de l’Observatori del Paisatge, així com d’altres consells generals. També és membre representant de diferents òrgans col·legiats, com son els consells d’administració de l’Incasòl, i diferents comissions executives. És vocal de nombrosos consells de consorcis urbanístics.

 

En l’àmbit docent, ha estat director del Postgrau en Planejament Urbanístic, de l’Escola Sert COAC i professor associat a l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeries Industrial i Aeronàutica de Terrassa. Ha impartit diferents conferències, ponències, seminaris, fòrums i jornades en diversos postgraus i màsters sobre temes d’ordenació del territori, l’urbanisme i l’habitatge, tant en l’àmbit nacional i internacional.

 

Ha promogut l’Agenda Urbana Catalana i ha participat en la creació de l’agenda urbana global en la “Second World Assembly of Local and regional Governments for the New Urban Agenda” (New York, maig 2016) i en “The United Nations conference on housing and sustainable urban development -Habitat III- (Quito, octubre 2016), que va culminar a l’octubre de 2018 amb la constitució de l’Assemblea Urbana de Catalunya amb la representació de més de 60 actors del món local, social, empresarials i universitari.

 

Ha publicat diversos articles en diferents mitjans de premsa i comunicació escrita. A destacar, “Més ciutats, millor ciutats” publicat al diari La Vanguardia a l’agost del 2020.

 

Departament d’Empresa i Treball

 

Enric Vinaixa, secretari de Treball del Departament d’Empresa i Treball

Nascut a Barcelona l’any 1967

Diplomat en Relacions Laborals, Enric Vinaixa ha estat des de 2016 director general de Relacions Laborals, Treball Autònom i Seguretat i Salut Laboral del Govern de la Generalitat. El novembre de 2020 va assumir les tasques de secretari de Treball.

Professionalment ha estat docent i formador ocupacional de l’Escola Pia de Sarrià – Calassanç (1987-2000); cap de Recursos Humans del mateix centre (2001-2007); i director de Relacions Laborals de la Universitat Oberta de Catalunya (2007-2016).

Lluís Juncà, director general d’Innovació, Emprenedoria i Transferència de Coneixement

Nascut a Olot l’any 1982

És enginyer de Telecomunicacions per la Universitat Politècnica Catalunya (UPC), màster en Anàlisi Política per la Universitat Oberta de Catalunya (UOC), i ha realitzat també un Màster en Administració (MBA) a l’escola de negocis Esade.

Des del mes de juny de 2018 ha exercit de director general de Promoció Econòmica, Competència i Regulació de la Vicepresidència, i d’Economia i Hisenda de la Generalitat, on ha gestionat els fons estructurals de la Comissió Europea que rep Catalunya i ha impulsat projectes pel creixement i la competitivitat de l'economia catalana. Amb anterioritat, i en el mateix Departament, ha estat secretari general de Vicepresidència ( 2017) i també ha desenvolupat funcions de director de l’Oficina del Vicepresident (2016-2017).

Durant la seva trajectòria professional va treballar durant de tres anys a l’àrea de la consultoria de dues multinacionals, entre el 2009 i 2011 i, posteriorment, va ser assessor al Parlament Europeu a la comissió d’Indústria, Recerca i Energia al grup dels Verds (2012-2016).

 

 

 

 

Òscar Riu, director general de Relacions Laborals, Treball Autònom i Seguretat i Salut Laboral

Nascut a Barcelona l’any 1976

Expert sociolaboral, Òscar Riu ha assumit diverses responsabilitats i càrrecs al sindicat UGT de Catalunya des de 1998 fins 2018, entre els quals figura el de Secretari Comarcal de la UGT del Vallès Oriental entre els anys 2009 i 2018.

Anteriorment, l’any 1999 va ser Secretari d’organització de l’Avalot Joves de la UGT de Catalunya a la seva assemblea fundacional, i va esdevenir-ne el portaveu entre els anys 2001 i 2007.

Entre 2018 i 2021 va ser el cap del Gabinet del Conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani.

 

Departament d’Economia i Hisenda

Mariona Sanz i Ausàs, directora general de Fons Europeus

Nascuda a Barcelona l’any 1970

És Llicenciada en Economia General per la Universitat Autònoma de Barcelona (1993); Màster en Dret i Organització Administrativa per la Universitat Pompeu Fabra (1994); i Licence en Économie Europèene per l’Institute Superieur d’Êtudes Européennes de la Université Libre de Bruxelles (1995), on va obtenir la Beca d’Integració Europea del Patronat Català Pro Europa. Curs de Finances per a Executius d’ESADE (2015).

Ha estat directora de la Unitat d’Innovació d’ACCIÓ, Agència de la Competitivitat Empresarial de la Generalitat de Catalunya (2013-2018), Gerent de R+D Industrial d’ACCIÓ (2011-2013) i Cap de Programes Europeus d’ACCIÓ (2005-2010). També ha estat cap de l’Oficina de Recerca de la Universitat Oberta de Catalunya IN3 (1998-2005), consultora en Finançament Europeu a d’ALEPH (Consultoria Promoció Econòmica Local) (1996-1997) i tècnica en Finançament Europeu a l’Associació Catalana de Municipis (1995-1996). Des del maig del 2018, ha estat directora de Girbau LAB i de màrqueting estratègic del Grup Girbau (Empresa líder en producció de solucions de bugaderia industrial).

 

Departament d’Igualtat i Feminismes

 

Mireia Mata i Solsona, secretària d'Igualtats

 

Nascuda a Portbou l’any 1967.

 

Llicenciada en Filologia Catalana per la Universitat de Girona i la Universitat Autònoma de Barcelona;  Postgrau en Gestió Cultural Universitat Ramon Llull i Mestratge Alta Funció Directiva Escola d’Administració Pública de Catalunya.

 

Membre del cos superior de l’Administració pública de Catalunya, ha estat coordinadora territorial de Joventut a Girona; directora dels Serveis Territorials de Governació i Administracions Públiques; delegada de l’Escola d’Administració Pública a Girona i directora general d’Igualtat del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies.

 

És sòcia de la Institució Alt Empordanesa per la Defensa i l’Estudi de la Natura; membre fundadora de l’entitat Cor de Carxofa, promotora del glosat i sòcia d’entitats per a la defensa de la llengua i la cultura catalana.

 

 

Xavier Florensa Cantons, director general de Polítiques públiques LGBTI+

 

Nascut a Barcelona l’any 1979.

 

És llicenciat en Geografia per la Universitat de Barcelona (UB). Postgrau en Govern Local (UB), Màster en Gestió de la Ciutat (UOC) i Màster en Intervenció i Gestió del Paisatge i el Patrimoni per la UAB.

 

Des del 2015 ha estat assessor del Grup Municipal d’ERC i des del 2018 n’és el Coordinador. Entre 2003 i 2011 va ser regidor a l’Ajuntament de Barcelona, on va ser responsable de la Regidoria de Joventut (2003-2007), membre del Consell de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) (2003-2007). També va ser Delegat de l’Àrea de Comerç de la Diputació de Barcelona (2007-2011).

 

Ha estat Coordinador de polítiques LGTBI d’Esquerra Republicana entre el 2012 i el 2020. És membre d’Òmnium i de la Intersindical.

 

 

Eunice Romero Rivera, directora general de Migracions, Refugi i Antiracisme

 

Nascuda a Ciutat de Mèxic l’any 1980.

 

És llicenciada en Ciència Política i Postgrau en Polítiques Públiques pel Tecnológico de Monterrey (ITESM Mèxic). Màster-DESE i Suficiència Investigadora en Sociologia per la Universitat Autònoma de Barcelona. Candidata a doctora a Societat de la Informació i el Coneixement (UOC) i ha estat investigadora visitant a la London School of Economics and Political Science.

 

Immigrada a Catalunya el 2003, ha participat en projectes de recerca al voltant de la immigració dels segles XX i XXI a Catalunya. S’ha especialitzat en sociologia de la cultura, les desigualtats, les polítiques d’identitat, les migracions i els processos de construcció nacional i en epistemologies feministes. En l’àmbit professional, ha estat Comissionada per a les Polítiques de Cohesió a Òmnium Cultural, on ha dissenyat i implementat diversos projectes per la generació de sentit de pertinença, reforç del teixit comunitari, la memòria col·lectiva, la lluita contra la pobresa i les desigualtats i l’ús social de la llengua catalana. També va ser assessora en Immigració del vicepresident de la Generalitat entre 2007 i 2010. Participa a diversos espais de reflexió i d’activisme antiracista i antifeixista.

 

 

Adam Majó Garriga, director general per a la Promoció i Defensa dels Drets Humans

 

Nascut a Manresa l’any 1968.

 

Llicenciat en Filologia Alemanya, màster en Construcció i Representació d’Identitats Culturals per la Universitat de Barcelona. Ha estat regidor i Comissionat pel Centre Històric a l’Ajuntament de Manresa. Ha treballat en interpretació (alemany i anglès), docència, hostaleria i  a Correus. Des del 2018 ha estat director de l’Oficina de Drets Civils i Polítics de la Generalitat.

 

Col·laborador de diferents mitjans de comunicació i autor del llibre “Set de mal. Desxifrant el feixisme del segle XXI”.  Vinculat al món del rugbi.

 

 

Laia Rosich Solé, directora general per a l'Erradicació de les Violències Masclistes

 

Nascuda a Igualada l’any 1978. 

 

És llicenciada en Psicologia per la Universitat Autònoma de Barcelona. Màster Interdisciplinari en prevenció i intervenció en violència domèstica per la UAB. Postgrau en Gestió d’ONLs i Màster Oficial en Direcció de Serveis Socials per l'URL. Actualment cursa també formació continuada en teràpia psico-corporal i psicoanàlisis relacional. 

 

En el marc de l’abordatge de les violències masclistes, compta amb pràcticament 20 anys d’experiència combinant l’atenció directa amb la formació a professionals, especialment en el marc del treball en xarxa, l’elaboració de protocols i circuits d’intervenció, així com la supervisió de casos i equips. Ha treballat molts d’aquests anys per a nombroses institucions públiques (Generalitat de Catalunya, ICD, Diputació de Barcelona, diversos Consells Comarcals i ens locals…), universitats (UAB, UB…), entitats i organismes (CEJFE, ICPS…). 

 

Ha estat presidenta i vicepresidenta de la Secció de les Dones del COPC (2010-2018) i vicedegana del Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya (2018-2021), així com coordinadora del Grup d’abordatge de les violències masclistes del Consell Nacional de Dones de Catalunya (2015-2021).

 

També ha estat vinculada al món de les TIC en la cocreació d’una startup, així com en el marc polític municipal, i és autora de diverses publicacions. 

 

 

Montserrat Pineda Lorenzo, secretària de Feminismes

 

Nascuda a Barcelona l’any 1970.

 

Diplomada en Treball Social per l'Escola Universitària de Treball Social ICESB i  en Salut Pública i Gènere de l'Escola Nacional de Salut Pública (Ministeri de Sanitat i Polítiques Socials).

 

Fundadora i coordinadora d’incidència política de l’entitat Creación Positiva des del 2001. Ha estat vicepresidenta segona del Consell Nacional de Dones de Catalunya (2018-2021) del qual formava part des del 2008; presidenta del Comitè Primer de Desembre (2011-2015); impulsora de la plataforma CEDAW Espanya i la plataforma CEDAW Catalunya; cofundadora i vicepresidenta de la Coordinadora de Organizaciones de Mujeres para la Participación y la Igualdad (COMPI). També és membre activa de la Xarxa de Dones per la Salut i de la Plataforma pel dret a decidir per un avortament lliure i gratuït, i impulsora i col·laboradora a la Plataforma per una Atenció Sanitària Universal a Catalunya.

 

Ha exercit com a professora del Postgrau de violències masclistes a la Universitat Autònoma de Barcelona. Ha treballat en processos locals i globals de defensa dels Drets Humans de les Dones. També ha escrit diverses publicacions al voltant dels drets sexuals, la salut des d'un perspectiva feminista, l'Agenda 2030 des d'una perspectiva feminista, i sobre l'abordatge de les violències sexuals i els drets LGTBI+.

 

Departament d’Acció Exterior i Transparència

 

Josep Desquens Farrés, director general de Cooperació al Desenvolupament

 

Nascut a Parets del Vallès l’any 1971.

 

És llicenciat en Administració i Direcció d’Empreses per ESADE i té el diploma de la Community of European Management Schools (CEMS), que va obtenir després d’estudiar a l’Haute École d’Études Commerciales (HEC) de París. També té un màster en Relacions Internacionals de la School of Advanced International Studies (SAIS), de la Johns Hopkins University de Washington DC, amb especialització en gestió de conflictes.

 

Pel que fa a la seva trajectòria professional, ha estat des del 2016 i fins ara subdirector-gerent del Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB). En representació del CCCB, Desquens ha estat vicepresident de la Fundació Tot Raval, una entitat que treballa en xarxa per millorar la cohesió social, la convivència i la qualitat de vida del barri del Raval de Barcelona.

 

Ha treballat durant una dècada en cooperació al desenvolupament en zones afectades per conflicte. Des de l’any 2010 i fins al 2016 va treballar a l’Oficina de Jerusalem del Representant de la Unió Europea a Cisjordània i Gaza, gestionant diversos programes de cooperació amb finançament europeu, notablement un de suport pressupostari a les despeses corrents de l'Autoritat Nacional Palestina i un de reconstrucció del sector privat de la Franja de Gaza després del conflicte armat del 2009.

 

Abans de la seva feina a Palestina, va ser representant resident a Kabul de la International Finance Corporation (IFC), del Grup Banc Mundial, on va supervisar diversos projectes d’assistència tècnica i de finançament directe que tenien com a objectiu donar suport al sector privat de l’Afganistan després de diverses dècades de conflicte.

 

Anteriorment, des del  2004 al 2007, va treballar a Kosovo, on va ser gerent de l’Oficina regional de la Kosovo Trust Agency (KTA) a Pejë/Peć, dins de la missió d’administració provisional de les Nacions Unides a Kosovo. La KTA va ser creada per preservar i millorar el valor de les empreses de propietat social del país. Així mateix, va col·laborar amb el Programa pel Desenvolupament de Nacions Unides a Osh, al Kirguizistan, en un programa de prevenció de conflictes a la Vall de Ferganà. Prèviament a la seva experiència en cooperació al desenvolupament, la carrera professional de Desquens es va desenvolupar en el sector privat en diverses institucions a Londres, París i Nova York.

 

Montserrat Vilalta Cambra, directora general de l’Acció Exterior

 

Nascuda a Barcelona l’any 1965.

 

És llicenciada en Ciències Econòmiques i Empresarials (UB), doctorant en Direcció i Organització d’Empreses (UPF) i diplomada en Marketing de Serveis (ESADE) i en Alta Direcció en Vendes (IESE).

 

Ha estat directora general de Comerç i directora del Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya (CCAM) de la Generalitat de Catalunya. Ha treballat com a subdirectora general a l’Associació Multisectorial d’Empreses (AMEC), gestionant l’àrea d’operacions per al suport a la internacionalització i innovació de les empreses. A més, ha participat en la creació de l’organització empresarial de comerç COMERTIA ocupant el càrrec de directora.

 

La seva trajectòria professional també ha estat vinculada al món empresarial, sòcia-directora de l’empresa Spiri, de Facto-Estratègia i Marketing, i també sòcia de Consultors de Marketing Systems.

 

Ha estat professora a diverses universitats de Catalunya, com ara la Universitat de Barcelona (UB) o la Universitat Pompeu Fabra (UPF), entre d’altres, en l’àrea d’organització d’empresa i màrqueting.

 

 

Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural

 

Oriol Anson, secretari d’Agenda Rural

Nascut a Mataró l’any 1963

Fins ara director general de Desenvolupament Rural del Departament, Enginyer Tècnic Agrícola (UPC), Post Grau en Direcció de Màrqueting (UOC), i Postgrau en Direcció Comptable (UOC).

Entre les seves funcions destaca la d’establir polítiques en matèria de planificació territorial agrària, infraestructures agràries i regadius, recuperació d’espais agraris i de desenvolupament rural, així com de les polítiques en matèria forestal, de fruits silvestres, pesca continental,  activitats cinegètiques i les qüestions de la Política Agrària Comuna (PAC).

Amb anterioritat al càrrec que ocupava fins ara al Departament, també n’havia estat Cap de l’Oficina de Relacions Sectorials i Exteriors, a més d’exercir responsabilitats diverses en l’àmbit privat i de les organitzacions agràries.

 

Assumpta Farran, directora general d'Energia, Seguretat Industrial i Seguretat Minera

 

Nascuda a Barcelona l’any 1968

 

Llicenciada en Ciències Físiques per la Universitat de Barcelona, amb formació en modelització atmosfèrica per la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), i en química de l’atmosfera per la UNED. Màster en medi ambient i energia per l’Institut Català de Tecnologia (ICT) en el marc del programa del Fons Social Europeu. També ha cursat formació en lideratge públic per l’IESE, i en col·laboració publicoprivada per ESADE.

 

La seva direcció general serà l'encarregada d'elaborar i dur a terme la política energètica catalana, especialment en el camp de la millora de l'estalvi i l'eficiència energètica, i el desenvolupament de les energies renovables. Alhora, la seva direcció general ha de vetllar per la millora de la seguretat i la qualitat del subministrament energètic i el desenvolupament de les infraestructures energètiques. Les seves funcions implicaran treballar amb el món local en el desenvolupament d’actuacions d'eficiència energètica.

 

És membre del consell executiu de la Fundación Renovables, vocal del Consell Acadèmic de l’Associació Empresarial per a l’Impuls del vehicle elèctric AEDIVE, i membre del Consell Rector de la cooperativa energètica ciutadana ‘Som Energia’, entre altres.

 

Ha estat directora general de Qualitat Ambiental (2011-2016), i directora de l’Institut Català d’Energia (2016 i 2018).

 

Departament de Cultura

Marisol López, directora general d'Innovació i Cultura Digital

Nascuda a Barcelona l’any 1963

Gestora cultural especialitzada en cultura digital. Llicenciada en Filologia Catalana per la Universitat de Barcelona, Màster en Tècniques Editorials, Postgrau en Gestió i Polítiques Culturals, en Polítiques Culturals Europees i Relacions Culturals Internacionals i en Comunicació Estratègica Digital.

Treballa a l’Institut Català de les Empreses Culturals des de 2005, primer com a directora de l’Àrea de Promoció Internacional, on va treballar per a la internacionalització de les empreses culturals catalanes, tant del sector de la música com de les arts escèniques o el llibre, i dirigir les oficines de l’ICEC a diversos països del món, a través del projecte Catalan Arts. Des del març de 2013 ha estat la directora de la nova Àrea de Cultura Digital, des d’on va crear enllaços entre el món de la cultura i de la tecnologia, amb una especial mirada als videojocs, i ajudar els sectors culturals per fer el canvi digital.

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined