treball

El Govern aprova el Decret de reestructuració del Departament d'Empresa i Treball

query_builder   22 juny 2021 13:37

event_note Nota de premsa

El Govern aprova el Decret de reestructuració del Departament d'Empresa i Treball

  • Es crea la Secretaria de Treball i la Direcció General d’Innovació, Emprenedoria i Transferència de Coneixement

El Govern ha aprovat el Decret de reestructuració del Departament d’Empresa i Treball, que crea la Secretaria de Treball i la Direcció General d’Innovació, Emprenedoria i Transferència de Coneixement. Així, el Departament que lidera Roger Torrent s’estructura en tres secretaries: la General, la d’Empresa i Competitivitat i la de Treball.

La Secretaria General manté les funcions i l'estructura que preveuen el Decret 61/2020, de 2 de juny, de reestructuració del Departament d’Empresa i Coneixement.

Pel que fa a la Secretaria d'Empresa i Competitivitat, també manté les funcions que preveuen el Decret 61/2020, de 2 de juny, de reestructuració del Departament d’Empresa i Coneixement, excepte pel que fa a la competència d’energia, que passa a dependre d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural.

La Secretaria d'Empresa i Competitivitat s'estructura en quatre direccions generals: la Direcció General d'Indústria; la Direcció General de Comerç; la Direcció General de Turisme i la Direcció General d’Innovació i Emprenedoria.

Pel que fa a la nova Secretaria de Treball, s’estructura en tres direccions generals: la Direcció General de Relacions Laborals, Treball Autònom, Seguretat i Salut Laboral; la Direcció General d’Economia Social i Solidària, el Tercer Sector i les Cooperatives, i la Direcció General de la Inspecció de Treball de Catalunya, i l’àrea Jurídica de Treball; l’Observatori del Treball i Model Productiu, i l'Àrea de Planificació i Coordinació.

Les funcions de la Secretaria de Treball seran, entre d’altres, elaborar propostes de directrius, planificar i dirigir les polítiques en matèria de relacions laborals, de treball autònom, d’economia social i solidària, del tercer sector i les cooperatives, de la inspecció de treball, i d’ocupació i intermediació laboral. També s’encarregarà de fer seguiment de l'execució de les línies d'actuació en la matèria.

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined