Bombers de la Generalitat han donat per controlats dos incendis de vegetació a l'Alt Empordà

query_builder   27 juny 2021 19:15

event_note Nota de premsa

Bombers de la Generalitat han donat per controlats dos incendis de vegetació a l'Alt Empordà

  • L’incendi de Peralada ha afectat, segons el cos d’Agents Rurals, 32 hectàrees de vegetació agrícola i el de Pau 1,8 hectàrees

Els Bombers de la Generalitat han treballat, aquesta tarda, en la simultaneïtat de dos incendis de vegetació a l’Alt Empordà, un d’ells a Peralada i l’altre a Pau, ambdós ja controlats.

L’incendi de Peralada, del qual s’ha rebut l’avís a les 14.18 hores, ha començat a una zona de camps propera al camí de Vallgornera, al costat de l’enllaç de les carreteres N-260 i la GIP-6042. El cap de l’incendi, reforçat per la marinada, ha progressat ràpidament direcció a la urbanització Golf Peralada on ha quedat frenat i ha afectat part de les tanques vegetals perimetrals de les cases.

En les tasques d’extinció Bombers de la Generalitat han activat 24 dotacions terrestres (19 vehicles d’aigua i 5 vehicles lleugers i de comandament) i 7 mitjans aeris (1 helicòpter de comandament, 4 helicòpters bombarders, 2 Avions de vigilància i atac).

Paral·lelament, a les 14.48 hores s’ha rebut l’avís d’un segon incendi de vegetació, de menor extensió, ubicat al municipi de Pau, a prop de la GIV-6101 que ha obligat a redistribuir recursos. Inicialment, s’han activat 13 dotacions terrestres i 2 mitjans aeris de Bombers de la Generalitat, però els efectius han pogut aturar ràpidament la seva progressió i donar-lo per controlat a les 16.24 hores. Així, s’han pogut concentrar esforços en l’extinció de l’incendi de Peralada i, poc després, donar-lo per estabilitzat a les 16.48 hores i, a les 18.32 hores, ja per controlat. A hores d’ara, els efectius terrestres treballen per acabar de remullar els punts calents que queden en el perímetre.

Segons el cos d’Agents Rurals l’incendi de Peralada ha afectat unes 32 hectàrees de vegetació majoritàriament agrícola. I pel que fa a l’incendi de Pau ha afectat 1,8 hectàrees de superfície.

Al lloc, també han treballat efectius dels Mossos d’Esquadra i del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) amb caràcter preventiu.