camí

El Govern aprova l'arranjament del camí d'accés a Llagunes i l'estabilització del talús en l'encreuament amb el barranc de Coma Sarrera (Pallars Sobirà)

query_builder   29 juny 2021 14:29

event_note Nota de premsa

El Govern aprova l'arranjament del camí d'accés a Llagunes i l'estabilització del talús en l'encreuament amb el barranc de Coma Sarrera (Pallars Sobirà)

El Govern ha autoritzat el Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural a realitzar una despesa per contractar les obres d'arranjament del camí d'accés a Llagunes i d’estabilització del talús en el seu encreuament amb el barranc de Coma Sarrera, al terme municipal de Soriguera (Pallars Sobirà), per un import total de 810.053,44 euros

L’autorització de despeses té un caràcter pluriennal, distribuït en les anualitats següents: 324.021,38 euros l’any 2021 i 486.032,06 euros l’any 2022. 

L’Ajuntament de Soriguera va sol·licitar al Departament l’actuació en aquest camí, atès el perill que suposen els despreniments en el pas del barranc de la Coma Sarrera. El febrer de 2019, el Departament va encarregar a Infraestructures.cat la gestió de la redacció d’un projecte constructiu, per tal de desenvolupar la millor solució atenent a la necessitat de garantir la seguretat de pas al trànsit de vehicles i persones pel camí, en el tram de despreniments propers a l’esmentat barranc.

El projecte proposa com a millor alternativa tècnica-constructiva l’execució d’un nou pont, aigües avall en el propi encreuament del barranc de Coma Sarrera, conjuntament amb la millora i pavimentació del camí actual fins a la carretera N-260, PK: 268+500. Aquesta actuació compta amb la resolució favorable de la no necessitat de la tramitació de l’avaluació ambiental de novembre de 2020.

Les inversions en la xarxa de camins permeten la reducció del despoblament de les zones rurals, perquè ajuden a millorar la qualitat de vida de les persones, atès que faciliten l’accés en un temps prudencial a serveis bàsics com la sanitat pública, farmàcies, educació i administració pública, sense els quals pocs veïns acceptarien viure-hi. Així mateix, contribueixen a l’equilibri territorial i també es millora la seguretat vial dels camins on s’actua. Aquesta actuació  i altres que s’estan duent a terme en la xarxa de camins rurals milloren la qualitat de vida de la població rural i permeten l’activitat econòmica en aquestes zones, on hi ha dificultats d’accés.

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined