comunitat exterior

El Govern reconeix oficialment com a comunitats catalanes a l'exterior una entitat de Medellín i una d'Estrasburg

query_builder   29 juny 2021 14:29

event_note Nota de premsa

El Govern reconeix oficialment com a comunitats catalanes a l'exterior una entitat de Medellín i una d'Estrasburg

  • Se sumen a les 100 comunitats arreu del món que ja hi ha reconegudes i que compten amb més de 10.000 persones associades

El Govern ha aprovat reconèixer oficialment dues entitats com a comunitats catalanes a l’exterior. Es tracta de l’entitat Corporación Paz y Solidaridad – Casa Catalana en Medellín, a Colòmbia, i de l’Ateneu Català de l’Eurodistrict Strasbourg-Orteneau, a França. Des d’avui, aquestes dues entitats se sumen a les 100 comunitats catalanes actives arreu del món que ja estan al registre del Govern i que compten amb més de 10.000 persones associades.

Les comunitats catalanes a l’exterior són entitats reconegudes per la Generalitat que tenen com a objectiu la promoció i difusió de la cultura, la realitat social i econòmica, i la història de Catalunya en els llocs on estan establertes. A tall d’exemple, l’ensenyament de la llengua catalana és una de les tasques d’aquestes entitats: actualment n’hi ha 54 que imparteixen català arreu del món.

Les comunitats catalanes a l’exterior són especialment presents a Europa i a l’Amèrica del Sud, on es concentren més del 70% de les entitats. La majoria van ser fundades entre el 1951 i el 2000, però les primeres comunitats catalanes al món daten de mitjans del segle XIX, a Cuba i a l’Argentina. L’Àfrica és l’únic continent on no hi ha, de moment, cap comunitat catalana activa.

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined