Les autoritats, premiats i organitzadors del premi Llibreter

Consellera Garriga: "La feina del Gremi de Llibreters té una vàlua enorme"

query_builder   6 juliol 2021 22:26

event_note Nota de premsa

Consellera Garriga: "La feina del Gremi de Llibreters té una vàlua enorme"

  • Francesc Serès, director de l’Institut Ramon Llull, guanya el Premi Llibreter de Literatura catalana per l’obra La casa de foc
Les autoritats, premiats i organitzadors del premi Llibreter

La consellera de Cultura, Natàlia Garriga, i la presidenta del Parlament de Catalunya, Laura Borràs, han participat avui en l’acte de proclamació dels guanyadors del XXII Premi Llibreter, que ha tingut lloc a l’Auditori de la Universitat Pompeu Fabra. "Els llibreters són el pont entre escriptors i lectors, entre sector editorial i públic", ha recordat la consellera. Segons Garriga, "aquesta unió entre la creació, el compromís empresarial, el criteri humanístic i l'amor pels llibres" és el que defineix els llibreters, que en aquest cas són els responsables de premiar les millors obres de l'any.

El Premi Llibreter és un guardó organitzat pel Gremi de Llibreters de Catalunya. "La feina del Gremi té una vàlua enorme a l'hora de reconeixer l'esforç, la tenacitat i la capacitat d'innovació de les llibreries de Catalunya", ha assegurat la consellera. El premi té per objectiu destacar i reconèixer la qualitat i la significació de determinats títols per afavorir-ne la difusió mitjançant la seva promoció a les llibreries. El guardó es divideix en cinc categories: Literatura catalana, Altres literatures, Àlbum Il·lustrat, Infantil i Juvenil de Literatura en català i  Infantil i Juvenil d’Altres literatures.

La consellera Garriga ha declarat qu eés conscient del patiment que el sector cultural està vivint arran de la pandèmia del coronavirus, i que per això el Departament de Cultura no deixarà de cercar la maenra més eficaç de recolzar les llibreries en la seva "immensa tasca cultural i cívica". De fet, la consellera coneix de primera mà el sector del llibre, perquè tal com ha explicat, durant la seva etapa a l'ICEC (va ser-ne la gestora durant vuit anys) va participar en l'elaboració del Pla de Lectura "100% lectors" i de conèixer la tasca imperscindible dels llibreters i llibreteres d'aquest país en el foment i la promoció del llibre i la lectura."

També han participat en l’acte la presidenta del Gremi de Llibreters, M. Carme Ferrer; el 6è tinent d’alcalde, director de l’Àrea de Cultura, Educació, Ciència i Comunitat de l’Ajuntament de Barcelona, Joan Subirats, i el director de l’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC), Miquel Curanta.

Entre els guardonats amb el XXII Premi Llibreter destaca el nou director de l'Institut Ramon Llull, Francesc Serés, que ha rebut el Premi Llibreter de Literatura catalana per l'obra La casa del foc (Proa). La resta de premiats són:

  • Premi Llibreter d’Altres literatures: El país dels altres, Leïla Slimani. Traducció al català de Valeria Gaillard; traducció al castellà de Malika Embarek. Editat per Angle i Cabaret Voltaire
  • Premi Llibreter d’Àlbum Il·lustrat: Els estels, Jacques Goldstyn. Traducció de Susana Tornero, editat per Juventud
  • Premi Llibreter d’Infantil i Juvenil de Literatura en català: Àunia, Ivan Vera, editada per Akiara Books
  • Premi Llibreter d’Infantil i Juvenil d’Altres literatures: La nena del far, Annet Schaap; traducció de Maria Rosich, editada per Pagès Editors

 

 

 

 

1  

Imatges

Les autoritats, premiats i organitzadors del premi Llibreter

Les autoritats, premiats i organitzadors del premi Llibreter 1097

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined