Associació Lo Rebost Ecològic de les Terres de l'Ebre

Lo Rebost Ecològic de les Terres de l'Ebre promociona l'oli OVE en la 2a. Tarda Gastronòmica

query_builder   7 juliol 2021 09:53

event_note Nota de premsa

Lo Rebost Ecològic de les Terres de l'Ebre promociona l'oli OVE en la 2a. Tarda Gastronòmica

El delegat del Govern participa en aquesta jornada per promoure el consum i la venda de proximitat, celebrada a Horta de Sant Joan
El delegat del Govern a les Terres de l'Ebre, Albert Salvadó, participa en la 2a. Tarda Gastronòmica de Lo Rebost Ecològic
L'Associació Lo Rebost Ecològic de les Terres de l'Ebre va organtizar la 2a Tarda Gastronòmica per promocionar l'oli OVE, que es produeix ecològic a les comarques ebrenques i recolzar també la venda de proximitat, amb la participació de l'alcalde d'Horta de Sant Joan, Jordi Martín; del delegat del Govern a les Terres de l'Ebre, Albert Salvadó, i la presidenta del Consell Comarcal de la Terra Alta, Neus Sanromà.

L'esdeveniment, que es va celebrar al Convent de Sant Salvador d'Horta de Sant Joan, fusionà patrimoni monumental i patrimoni gastronòmic de les Terres de l'Ebre "dos valors rellevants de les nostres comarques i que l'Associació Lo Rebost Ecològic ha sabut avui conjuminar a la perfecció, en una mostra més de la gran tasca que fan dia rere dia per posar en valor els productes i la gastronòmia de les Terres de l'Ebre" - va destacar el delegat del Govern.
En aquesta línia, el president de Lo Rebost, Toni Beltrán, i el secretari, Daniel Montoya, van destacar la importància de donar visibilitat als productes ecològics locals i van recordar que l'Associació té com a objectiu de llarg recorregut aconseguir el reconeixement de les Terres de l'Ebre a nivell europeu com a destinació gastronòmica en clau ecològica.

Els productors de Lo Rebost Ecològic d'oli OVE van presentar els seus productes i van remarcar la necessitat d'incrementar el coneixement sobre les diferents varietats d'oli OVE del territori; subrallant la importància d'experimentar amb cadascuna d'elles per a trboens noves i sorprenents combinacions, tant als espais de restauració com a la cuina de casa. Al mateix temps, els assistents van poder gaudir d'uns tastos, preparats per l'equip del Restaurant El Bistrot de Gandesa amb la varietat d'oli OVE ecològic com a ingredient principal, acompanyat de fruites i verdures, vins, infusions i refrescos de productes de proximitat de les Terres de l'Ebre.

De fet, la proposta gastronòmica que Lo Rebost Ecològic pretén impulsar als espais de restauració que hi formen part és que la clientela pugui gaudir d'un àpat complert a base de rpoductes ecològics de les Terres de l'Ebre. Per això, l'Associació requereix que els restauradors incloguin a les seves cartes, com a mínim, un primer plat, un segon i unes postres amb els ingresdients ecològics principals de l'Ebre i que disposin almenys d'un vi blanc, un negre i una beguda no alcohòlica també ecològics i del territori.

Les Tardes Gastronòmiques de Lo Rebost Ecològic, que seguiran aquests mesos d'estiu dedicades al vi ecològic i a fruites i verdures ecològiques, s'organitzen amb el suport de la Generalitat de Catalunya per a recolzar la Venda de Proximitat que està regulada, i permet identificar els pagesos catalans que venen directament al públic, segons el Decret 24/2013. L'Associació està formada per productors i elaboradors e les Terres de l'Ebre que treballen en ecològic i per espai de restauració de territori que utilitzen els seus productes per donar-los la màxima visibilitat.