crèdit

El Govern modifica i millora les condicions de la línia de préstecs "ICF Crèdit Covid 19"

query_builder   13 juliol 2021 13:56

event_note Nota de premsa

El Govern modifica i millora les condicions de la línia de préstecs "ICF Crèdit Covid 19"

  • La línia, creada a l’abril de 2020 per cobrir les necessitats de circulant d’autònoms i empreses, també es destinarà a finançar projectes d’inversió
  • S’amplia de 5 a 10 anys el termini dels préstecs per a circulant, i d’1 a 2 anys la possibilitat de carència
El Govern ha acordat avui modificar i millorar les condicions de la línia de finançament “ICF Crèdit Covid19”, que va ser creada a l’abril del 2020 amb una dotació de 700 milions d’euros. L’objectiu era donar resposta a les necessitats de circulant derivades de la pandèmia d’autònoms, pimes i empreses.

Gràcies a aquest acord de Govern, en primer lloc, s’amplia la finalitat d’aquest instrument per finançar també projectes d’inversió que impulsin la reconversió de les empreses catalanes. Segons el text aprovat avui, els recursos es destinaran a impulsar aquelles iniciatives relacionades amb àmbits com el de la sostenibilitat i el medi ambient, la innovació i la digitalització de l’economia, entre d’altres. Amb caràcter general, els crèdits per a inversió oscil·laran entre els 500.000 i els 2,5 milions d’euros i comptaran amb un termini de retorn de fins a 15 anys, amb possibilitat de carència de capital de com a màxim 2 anys.

En segon lloc, es milloren les condicions actuals de la línia i s’allarga de 5 fins a 10 anys el termini  dels préstecs per a necessitats de circulant. Fins ara, els crèdits s’havien de retornar, en un màxim de 5 anys en el cas de pimes i autònoms, i de 4 anys per a les grans empreses. Així mateix, s’amplia la carència en un any addicional, fins a un màxim de dos.

A banda d’aquests canvis, l’acord també contempla la possibilitat de modificar les operacions ja signades durant el darrer any amb l’ICF per cobrir les necessitats de circulant: per exemple pel que fa a la carència (amb un any addicional fins a un màxim de dos); el termini (que podrà sumar fins a 3 anys addicionals) o el refinançament de préstecs vigents. 

Els préstecs formalitzats per aquesta línia, tant els destintats a circulant com a inversió, comptaran amb l’assumpció per part del Departament d’Economia i Hisenda de fins al 80% del risc viu de l’operació.

Prop de 400 milions d’euros formalitzats en un any

Des de la posada en marxa de la línia “ICF Crèdit Covid19” i fins a l’abril de 2021, ja s’han formalitzat 415 operacions per un import de 382,3 milions d’euros, xifra que representa prop del 55% del total. Els 317,7 milions d’euros restants, dels 700 milions amb els quals estava dotada la línia, es podran formalitzar aquest any, tant per a projectes d’inversió com de circulant.