Nomenaments

Nomenaments

query_builder   27 juliol 2021 15:02

event_note Nota de premsa

Nomenaments

Departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori

Xavier Fornells i Sala, secretari d'Estratègia, Informació i Coordinació Territorial

 Nascut a Celrà l’any 1957.

Llicenciat en Filosofia i Lletres per la Universitat Autònoma de Barcelona, compta amb 30 anys d’experiència en gestió de mitjans audiovisuals, comunicació municipal i direcció de comunicació. Destaca el fet que va ser el primer director general d'Intracatalònia  i, sota el seu mandat,  l'empresa va crear l’Agència Catalana de Notícies (ACN), segona agència al món que funciona en xarxa a través d’internet.

Va ser director de Ràdio Sant Cugat, emissora gestionada per Sant Cugat Comunicacions SL, de 1989 a 1993 i, posteriorment, coordinador general de l’Organisme Autònom Municipal de Comunicació i Informació Ciutadana (OAMCIC) de l’Ajuntament de Sant Cugat del Vallès.

Més endavant, va ser secretari general de la Fundació de la Ràdio i Televisió Locals de Catalunya i fundador i membre de les primeres juntes de la Federació de Ràdios Locals de Catalunya i de la Federació de les Televisions Locals de Catalunya. A més, va fundar, juntament amb altres socis, el diari Catalonia Today.

Com a director de comunicació va exercir el càrrec durant vuit anys a l’Ajuntament de Sant Cugat del Vallès amb l’alcaldia de Lluís Recoder, on va coordinar l’Organisme Autònom Municipal de Comunicació i Informació Ciutadana (OAMCIC). Paral·lelament, va dur a terme la transformació de l’emissora municipal Ràdio Sant Cugat en l’empresa EPEL Cugat.cat, que va rebre el premi al millor projecte d’innovació de Catalunya atorgat per Ràdio Associació de Catalunya l’any 2008. Una altra fita al consistori cugatenc és que l’any 2010 va instar i coordinar la posada en marxa, amb altres àmbits de l’Ajuntament de Sant Cugat, tecnologia i serveis urbans, el projecte Smart City Sant Cugat, un dels primers de Catalunya.

Amb l'alcaldessa Mercè Conesa va ser director d’Àmbit de Serveis a les Persones de l’Ajuntament de Sant Cugat, i els últims anys, sota les alcaldies de Carmela Fortuny i Mireia Ingla, rep l'encàrrec de coordinar diversos projectes de ciutat i coordina diversos projectes culturals estratègics de Sant Cugat del Vallès. 

 Maria Galindo i Garcia-Delgado, directora general de Nació Digital i Agenda Urbana

 Nascuda a Barcelona el 1982.

És llicenciada en Economia per la Universitat de Barcelona (UB), curs en Economia política internacional per la London School of Economics i màster en gestió pública per ESADE. Compta amb més de 15 anys d’experiència en gestió pública, política digital, smart cities i consultoria.

Com a assessora del conseller de Polítiques Digitals (2018-2021), va responsabilitzar-se de les relacions internacionals del Departament, així com del posicionament entorn dels assumptes reguladors de la política digital a la Comissió Europea i el Parlament Europeu.

Prèviament, va dirigir l’àrea internacional i smart city a una empresa de consultoria, amb projectes a Europa, Amèrica Llatina i Àsia (2015-2018).

Va treballar a l’Ajuntament de Barcelona (2011-2015) a l’àrea d’Hàbitat Urbà, promovent el desenvolupament de la ciutat intel·ligent, i impulsant la Fundació BIT Habitat, de la qual en va ser gerent.

També ha treballat a ACCIÓ (2006-2011) i a una entitat financera (2004-2006).

És professora a diverses universitats en màsters d’urbanisme i ciutats intel·ligents: URL La Salle (Barcelona), Bocconi (Milà), ISDE (Madrid) i Externado (Bogotà), i col·labora amb organismes multilaterals (Nacions Unides, BID, Banc Mundial).

 

Departament d’Ensenyament

Jesús Viñas Cirera, membre del Consell Escolar de Catalunya

 Nascut a Manresa l’any 1953.

És llicenciat en Psicologia i compta amb un màster en avaluació de centres educatius. Disposa d’una àmplia experiència en l’àmbit educatiu i des del 2018 ocupava el càrrec de director de Serveis Territorials d’Educació al Vallès Occidental.

S’ha dedicat a la docència de l’ensenyament no universitari de primària i secundària durant deu cursos i també ha exercit la direcció del centre durant dos cursos. Ha estat coordinador del Centre de Recursos Pedagògics de Terrassa durant tres anys, inspector d’Educació durant 25 anys i subdirector general de la Inspecció Educativa de Catalunya de 2003 a 2007. En l’àmbit universitari, ha exercit la docència com a professor associat durant 17 cursos a les Facultats de Ciències de l’Educació de la Universitat Autònoma de Barcelona i de la Universitat de Barcelona.

Ha estat actiu en els Moviments de Renovació Pedagògica de Catalunya, ha estat soci fundador de l’Associació de mestres Alexandre Galí de Terrassa i vicepresident durant dos anys de la Federació de Moviments de Renovació Pedagògica de Catalunya. També ha estat col·laborador en l'organització d’Escoles d’Estiu i és col·laborador habitual de la Fundació Bofill.

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined