EMT

INDÚSTRIA

Conseller Torrent: "Volem que el nou Pacte Nacional per a la Indústria generi una transformació efectiva del sector"

query_builder   27 juliol 2021 16:50

event_note Nota de premsa

INDÚSTRIA

Conseller Torrent: "Volem que el nou Pacte Nacional per a la Indústria generi una transformació efectiva del sector"

EMT
  • El titular d’Empresa i Treball destaca que el nou Pacte ha de “prioritzar projectes amb una autèntica capacitat tractora i d’alt valor afegit”

 

  • El Govern ha aprovat aquest matí iniciar l’elaboració d’un nou Pacte per al període 2022 - 2025

 

 El conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent, ha assegurat que “volem que el nou Pacte Nacional per a la Indústria (PNI) generi una transformació efectiva del sector i es concentri en projectes amb capacitat tractora i d’alt valor afegit”. El titular del Departament ha fet aquestes valoracions després que el Govern aprovés aquest matí iniciar el procés d’elaboració del PNI per al període 2022 – 2025.

“Aquest pacte ha de contenir accions transformadores, dotades pressupostàriament i que impliquin el salt endavant qualitatiu que la indústria del país ha de fer”, ha explicat. I ha afegit que “això no podem fer-ho sols, hem de fer-ho de manera concertada, amb els agents socioeconòmics del país”

Torrent ha afirmat que “amb el Pacte, volem impulsar una indústria catalana més competitiva, que incorpori els avenços tecnològics vinculats a la digitalització, que transiti cap a l’economia verda i circular, i que ofereixi llocs de treball estable i de qualitat, tot millorant l’equilibri de gènere, és a dir, una indústria que torni a ser el gran motor de la nostra economia”.

El conseller ha destacat que “es crearan cinc grups de treball que desenvoluparan propostes en relació a temàtiques que van des de la sostenibilitat i l’energia fins al finançament, passant per la innovació, la formació de les persones treballadores o les infraestructures”.

Les propostes que en sorgeixin seran tractades en la Taula del Pacte Nacional per a la Indústria, que es reunirà per primer cop el proper 10 de setembre, serà paritària, i estarà composta per 38 representants d’entitats, col·legis professionals, universitats i diferents departaments del Govern de la Generalitat.

 

Segueix-nos a les xarxes _________________________________________________________