Estabilitzat l'incendi forestal de Portbou

query_builder   31 juliol 2021 20:09

event_note Nota de premsa

Estabilitzat l'incendi forestal de Portbou

  • Segons els Agents Rurals, han cremat 48 hectàrees de vegetació, 37,5 dins el terme municipal de Portbou i dins l’Espai d’Interès Natural de l’Albera,
  • No ha calgut fer cap evacuació però continua tallada la N-260.

Els Bombers de la Generalitat de Catalunya han estabilitzat a les 19.25h l’incendi forestal de Portbou. Segons informa el Cos d’Agents Rurals, l’incendi ha afectat 48 hectàrees de vegetació; 37,5 al terme municipal de Portbou i dins l’Espai d’Interès Natural de l’Albera, i la resta, a la Catalunya Nord. A Portbou, la majoria d’hectàrees cremades (33,5) són forestals; les altres 4, de vegetació urbana.

En aquests moments treballen a la zona 24 dotacions terrestres i un helicòpter de comandament dels Bombers de la Generalitat, 30 camions dels Pompiers dels Pirineus Orientals i 4 hidroavions Canadair de l’Estat francès, que ja sobrevolaven la zona perquè el foc ha començat en aquella banda de la frontera, a tocar del Coll dels Belitres.

Les flames han avançat empeses per la tramuntana que bufa a la zona i han entrat al terme municipal de Portbou cremant muntanya avall i fins arribar al mar. Aquí, l’incendi ha afectat la zona compresa entre la platja del Pi i la Punta de l’Ocell. A més de treballar en l’extinció de l’incendi, els Bombers també han protegit una benzinera ubicada a la carretera, que en cap cas no ha quedat afectada pel foc.

Com a conseqüència de l’incendi, i com a mesura preventiva, ha calgut tallar a la circulació la carretera N-260. No ha calgut fer cap evacuació i cap persona no ha resultat ferida.

Els Bombers de la Generalitat també han treballat en quatre petits incendis ocasionats per llamps: a Tortosa, 1 dotació terrestre; al Pla de Santa Maria, 1 dotació terrestre; el Vendrell, 4 dotacions terrestres i un mitjà aeri i Sitges, 4 dotacions terrestres i un mitjà aeri. També hem treballat en un foc de rostolls a Montgai amb 6 dotacions terrestres i un mitjà aeri.

Cerdanyola del Vallès, 31 de juliol de 2021

20.10 hores