Nomenaments

Nomenaments

query_builder   3 agost 2021 13:00

event_note Nota de premsa

Nomenaments

Departament de Recerca i Universitats

Xavier Aldeguer Manté, director general de Transferència de Coneixement

Nascut a Girona el 1969.

Llicenciat i doctorat en Medicina per la UAB, especialitzat en Gastroenterologia. La seva recerca, docència i carrera professional se centren en l’aparell digestiu. Investigador principal i coordinador de l’Àrea de recerca de Digestiu de l’Institut d’Investigació Biomèdica de Girona (IDIBGI) des del 2011. També és cofundador i director mèdic de l’empresa emergent biotecnològica GoodGut des del 2014.

És professor associat a l’assignatura de Digestiu de la Facultat de Medicina de la universitat de Girona des del 2009, i també ho és del Màster de Patologia Digestiva coorganitzat per la Societat Catalana de Digestologia i la Universitat Oberta de Catalunya des del seu inici, el 2018. A més de tenir una àmplia carrera en el món de la docència,  des del 2017 és membre fundador de l’entitat docent mèdica sense ànim de lucre Sociedad para la Formación, Innovación y Asesoría en Medicina (SOFIA).

Pel que fa a la seva carrera professional, és cap de servei del Servei de l’Aparell Digestiu de l’Hospital Universitari Doctor Josep Trueta; cap del Servei de l’Aparell Digestiu de l’Aliança estratègica ICS/IAS, consultor de Digestiu de l’Hospital de la Cerdanya i, des del 2019, coordinador de Digestiu de l’Hospital d’Olot.

En l’àmbit de la formació, ha portat a terme diverses estades a l’estranger, com les que ha fet als Estats Units, Egipte, Bolívia o Alemanya. També és autor de diversos articles i capítols de llibres científics, a més de ponent de diferents congressos mèdics, on ha estat guardonat com a millor comunicació d’algun dels treballs presentats.

Departament de Drets Socials

Maria Rosa Pons i Vilarasau, directora general de Provisió de Serveis

Nascuda a Molins de Rei l’any 1968.

Llicenciada en Dret per la Universitat de Barcelona el 1992 -any en què cursà l’Escola de Pràctica Jurídica de l’Il·lustre Col·legi de l’Advocacia de Barcelona (ICAB)-, va participar al programa Erasmus a Toulouse, França (1989) i Kiel, Alemanya (1990).

Ha exercit com a advocada en diferents despatxos professionals en les àrees civil, mercantil, processal i de defensa de la competència i competència deslleial, amb una àmplia experiència generalista i també especialitzada en àmbits tan diversos com el publicitari, el petroler, el postal i el funerari.

Ha estat, entre d’altres responsabilitats, Directora Gerent de l’Associació de Premsa Professional (2001-2009); membre de la Junta Directiva de l’Associació de Publicacions Periòdiques en Català, APPEC (2010-2012); assessora de la Regidoria de Dona i Drets Civils i Secretària del Consell Municipal de les Dones de l’Ajuntament de Barcelona (2012-2015); Directora d’Ordenació Acadèmica i responsable de Qualitat de LCI Education Barcelona (2016-2018); membre del Consell d’Administració d’OJD-INTROL (2010-2019) i cap del gabinet de la conselleria de Cultura del 2019 al maig del 2021. Des d’aquesta data i fins l’actualitat, ha exercit la mateixa responsabilitat al Departament de Drets Socials de la Generalitat de Catalunya.

L’any 2016 va cursar el Programa d’Alta Direcció d’Empreses (PADE) a l’IESE i, el 2018, el curs de formació de delegats de protecció de dades de l’ICAB. Parla fluidament francès, anglès, alemany i italià.

A més de les activitats professionals, ha estat presidenta del Cor Vivace del Centre de Gràcia (2016-2018) i Secretària de la Junta Directiva del Club Natació Barcelona (2014-2020).

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined