Govern

Roger Torrent: "És incomprensible que el Ministeri hagi publicat la convocatòria per les ajudes a la Indústria 4.0 en ple mes d'agost i amb un termini tan curt"

query_builder   7 agost 2021 10:00

event_note Nota de premsa

Roger Torrent: "És incomprensible que el Ministeri hagi publicat la convocatòria per les ajudes a la Indústria 4.0 en ple mes d'agost i amb un termini tan curt"

  •  ‘ACTIVA Financiación’ és la línia d’ajuts que ha publicat el Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme per promoure la Indústria 4.0 amb un termini de dotze dies, del 6 al 17 d’agost
El Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme acaba d’obrir una línia d’ajuts ‘ACTIVA Financiación’ en l’àmbit de la Indústria Connectada 4.0 amb un termini per presentar sol•licituds de dotze dies, del 6 al 17 d’agost. El conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent, ha reclamat a l’estat espanyol que ampliï el termini d’aquests ajuts per tal de “garantir que les ajudes arribin a totes les empreses del país”. “És incomprensible que el Ministeri hagi publicat la convocatòria per les ajudes a la indústria 4.0 en ple mes d’agost i amb un termini tan curt”, ha declarat.

En aquest sentit, ha qualificat la decisió “d’insòlita” i ha afegit que “ens referma en la necessitat que els Fons Next Generation es gestionin des de Catalunya, en contraposició al centralisme que no s’adequa a les necessitats del teixit empresarial català”.

Els ajuts, finançats amb els fons europeus Next Generation, estan adreçats a empreses industrials amb projectes que promoguin la transformació digital i la millora de la seva sostenibilitat ambiental gràcies al procés de digitalització. Aquesta actuació busca donar suport a projectes d’investigació, desenvolupament i innovació que aportin major valor afegit a les empreses industrials.

Els ajuts tenen un pressupost disponible de 95 milions d’euros, dels quals 80 milions seran en forma de préstec reemborsable amb un tipus d'interès 0% i els 15 milions restants seran en forma de subvenció.

Per conèixer tots els detalls de la convocatòria podeu consultar: https://www.accio.gencat.cat/ca/serveis/cercador-ajuts-empresa/ajutsiserveis/21564_next_generation_eu_mincotur_industria_connectada