Comissió delegada en matèria de Covid-19

El Govern estableix un aforament màxim del 30% en els recintes esportius a l'exterior que tinguin una capacitat superior a 10.000 persones

query_builder   9 agost 2021 16:04

event_note Nota de premsa

El Govern estableix un aforament màxim del 30% en els recintes esportius a l'exterior que tinguin una capacitat superior a 10.000 persones

  • Aquests equipaments hauran de complir unes determinades condicions, com establir espais sectoritzats, limitar l’accés als abonats o al públic local i prescriure l’ús de la mascareta en tot moment dins la instal·lació
  • En els equipaments a l’aire lliure amb una capacitat inferior a 10.000 persones, es manté l’aforament al 70% i amb un nombre màxim de 3.000 assistents
  • Les mesures entraran en vigor a partir del pròxim dijous, 12 d’agost

El Govern ha aprovat aquest dilluns, en el marc de la Comissió delegada en matèria de Covid-19, diverses mesures que afecten la celebració de competicions esportives. La més destacada és l’establiment del 30% d’aforament en els recintes esportius a l’exterior que tinguin una capacitat superior a 10.000 assistents.

Aquestes instal·lacions a l’aire lliure, que vulguin acollir-se a aquesta normativa, hauran de complir les condicions següents:

  • Establir espais sectoritzats, amb control de fluxos d'entrada, sortida i accés als banys, que han de ser d'un màxim de 3.000 persones en cada sector, en seients preassignats i només per a públic abonat i local.
  • No oferir servei de restauració.
  • Els assistents hauran de portar la mascareta en tot moment dins la instal·lació. Es reforçarà la vigilància i difusió del compliment de l’obligatorietat de l’ús de la mascareta durant l’esdeveniment (inclòs a les àrees de serveis, a les entrades i a les sortides).
  • Els assistents hauran d’estar asseguts durant l’esdeveniment i caldrà garantir en tot moment la distància interpersonal d’1,5 m.
  • S’hauran de preveure mesures de circulació dels assistents que evitin les aglomeracions en els encreuaments o punts de més afluència.

El desenvolupament de les competicions amb aquestes condicions requerirà la presentació prèvia per part del titular de l'activitat d'una declaració responsable al Departament de la Presidència, competent en matèria d'esports, i a l'ajuntament del municipi on s'ubiqui la instal·lació o equipament, en la qual s'informarà de les mesures de sectorització i de les característiques dels controls d'accessos i mobilitat.

En els equipaments a l’aire lliure amb una capacitat inferior a 10.000 persones, la normativa es manté com ara: aforament al 70% i un nombre màxim de 3.000 assistents.

Pel que fa a les instal·lacions i equipaments en espais tancats, es manté l’aforament al 70% amb un màxim de 1.000 persones o 3.000 en el cas d’aquells recintes que compleixin les condicions de ventilació i qualitat de l'aire reforçades  i les mesures de control d'aglomeracions indicades a la Resolució SLT/2498/2021, de 29 de juliol. El titular de l’activitat també haurà de presentar una declaració responsable al Departament de la Presidència i a l’ajuntament corresponent.

Les restriccions, que tenen per objectiu controlar l'augment de casos i frenar la transmissió del coronavirus, seran validades aquest dimecres pel PROCICAT  i entraran en vigor el dijous 12 d’agost, quan es publiquin al DOGC.

La Comissió delegada en matèria de Covid-19 s’ha reunit aquest matí, de manera telemàtica, encapçalada pel president de la Generalitat, Pere Aragonès. Hi han participat també el vicepresident del Govern i conseller de Polítiques Digitals i Territori, Jordi Puigneró; la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, i els consellers d’Interior, Joan Ignasi Elena, i de Salut, Josep Maria Argimon.

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined