Salut posa en marxa dispositius de vacunació sense cita prèvia a tota la regió sanitària Metropolitana Sud

query_builder   10 agost 2021 17:33

event_note Nota de premsa

Salut posa en marxa dispositius de vacunació sense cita prèvia a tota la regió sanitària Metropolitana Sud

  • La Fira de Cornellà administrarà primeres i segones dosis sense cita cada tarda de 16h a 20h, almenys durant les properes dues setmanes. La resta de punts massius posaran primeres dosis, en diferents dies i franges horàries
  • Alhora, s’ha engegat una campanya de vacunació de proximitat en més de 50 municipis que habilitaran espais de vacunació sense cita prèvia en dies puntuals als CAP, consultoris locals i espais municipals

La regió sanitària Metropolitana Sud ha desplegat un ampli dispositiu per permetre la vacunació contra la COVID-19 sense cita prèvia durant aquest mes d’agost. Aquesta actuació s’emmarca en l’estratègia que el Departament de Salut ha engegat a tota Catalunya amb l’objectiu de facilitar la vacunació a la ciutadania el màxim possible i accelerar el ritme d’immunització de la població per començar el curs amb la màxima protecció.

D’aquesta manera, en determinats dies i franges horàries, els punts de vacunació habilitaran una cua diferenciada per a les persones que hi acudeixin sense cita prèvia i, alhora, continuaran administrant la vacuna a les persones que hagin reservat hora a través del web www.vacunacovidsalut.cat.

En paral·lel, els equips d’atenció primària de la regió també han posat en marxa una campanya de vacunacions sense cita prèvia en més de 50 municipis de la regió sanitària. Aquestes accions es duran a terme en dies puntuals als CAP, consultoris locals o altres espais municipals, i es comunicaran a la població a través dels equips d’atenció primària i amb la col·laboració dels ajuntaments. Aquesta actuació permetrà oferir una vacunació de proximitat, arribant també a nuclis rurals o allunyats dels punts de vacunació massiva.

La campanya de vacunació sense cita prèvia s’adreça a tota la població que es trobi dins de les franges d’edat que han estat convocades fins ara. Hi poden anar persones majors de 12 anys que no hagin rebut cap dosi de la vacuna i que no hagin passat la COVID en els darrers 6 mesos. Els menors entre 12 i 16 anys han d’anar acompanyats d’un adult responsable.

Els ciutadans que ja hagin rebut una dosi de la vacuna i estiguin pendents de rebre la segona també poden fer-ho sense cita prèvia, en aquest cas només a la Fira de Cornellà, tots els dies de 16h a 20h. D’aquesta manera es facilita completar la pauta a les persones que no puguin assistir a la cita programada per a la segona dosi.

 

Horaris de vacunació sense cita prèvia als punts massius de la regió Metropolitana Sud fins al 22 d’agost:

Fira de Cornellà

de dilluns a diumenge de 16 a 20h*

La Farga

(l’Hospitalet de Llobregat)

dimarts i dijous de 15 a 20h

dimecres i divendres de 9 a 14h

dissabte i dilluns de 8 a 20h

Centre de Cultura de Martorell

dimecres, divendres i dissabte de 9 a 13h i de 15 a 18h

Cal Figarot

(Vilafranca del Penedès)

de dilluns a dissabte de 9 a 13h i de 15 a 19h

Museu del Ferrocarril

(Vilanova i la Geltrú)

dilluns, dimarts, divendres i dissabte de 9 a 13h i de 15 a 19h

dimecres i dijous de 9 a 13h

CAP Can Bou (Castelldefels)

divendres 13 d’agost de 9 a 14h

*Fira de Cornellà també administra segones dosis sense cita prèvia. La resta de punts només administren primeres dosis.

1  

Fitxers adjunts

RS Metro Sud

RS Metro Sud
PDF | 1820