Catalunya reprèn l'arribada de joves europeus del programa de mobilitat internacional Eurodissea

query_builder   1 setembre 2021 14:23

event_note Nota de premsa

Catalunya reprèn l'arribada de joves europeus del programa de mobilitat internacional Eurodissea

Un grup de 8 joves de Bèlgica, Itàlia i Portugal s’estan fins a finals d’any fent pràctiques laborals a empreses de Barcelona, Girona, Sabadell i Sant Cugat

La directora del SOC, Ariadna Rectoret, anima els joves a “aprofitar aquests mesos d’estada a Catalunya i viure intensament aquesta experiència, que no només és laboral sinó també vital”

La directora del SOC, Ariadna Rectoret, amb l'equip de l'àrea internacional i els i les joves d'Eurodissea

Un grup de vuit joves de Bèlgica, Itàlia i Portugal són els primers participants del programa de mobilitat internacional Eurodissea que arriben a Catalunya després de l’esclat de la pandèmia de la Covid-19. Aquest programa és pioner a la Unió Europea en el seu àmbit i està gestionat a Catalunya pel Servei Públic d’Ocupació (SOC).

El programa consisteix en estades laborals d’entre 4 i 6 mesos en un país estranger per a joves d’entre 18 i 35 anys. A la seva arribada, els i les joves participants reben formació en la llengua i costums del país receptor i posteriorment fan pràctiques laborals en empreses col·laboradores.

Amb la irrupció de la pandèmia de la covid-19, l’arribada de joves en el marc d’aquest programa va quedar interrompuda al llarg de tot l’any passat. Ara s’ha pogut reprendre amb la vinguda d’aquest primer grup format per 8 nois i noies d’entre 18 i 35 anys provinents de Bèlgica, Itàlia, Portugal i Malta que s’estaran a Catalunya fins a finals d’any i un cop completin la formació faran pràctiques a empreses de Barcelona, Girona, Sabadell i Sant Cugat.

Per celebrar la represa de les arribades dels joves d’Eurodissea la directora de Servei Públic d’Ocupació; Ariadna Rectoret; el director general de Joventut, Àlex Sastre; i l’equip de l’àrea de programes internacionals del SOC han fet un petit acte de benvinguda a l’Alberg Verge de Montserrat de la Xarxa Nacional d’Albergs de Catalunya.

La directora del SOC, Ariadna Rectoret, s’ha felicitat per l’arribada dels joves i la represa del progama Eurodissea i ha recordat que Catalunya “és una de les regions europees fundadores del programa perquè som un país amb una profunda vocació europea”. Rectoret també ha animat els joves a “aprofitar aquests mesos d’estada a Catalunya i viure intensament aquesta experiència, que no només és laboral sinó també vital”. La directora del SOC ha avançat que de cara a l’any vinent la previsió és normalitzar la mobilitat i rebre una setantena de joves europeus gràcies a aquest programa.

Eurodissea és el programa pioner en mobilitat a Europa. Els 8 joves que han arribat a Catalunya realitzaran pràctiques a empreses situades a Barcelona, Girona, Sabadell i Sant Cugat. Tenen nivells formatius diversos en els àmbit de la biologia, l’arquitectura, el dret, la comunicació audiovisual, l’administració d’empreses i el disseny gràfic i faran pràctiques en empreses dels sector del màrqueting i la comunicació; consultoria tècnica ambiental, projectes socials i d’atenció a les persones, arquitectura i gestió i turisme cultural.

4  

Imatges

Foto trobada Eurodyssey

Foto trobada Eurodyssey 601

Foto trobada Eurodyssey

Foto trobada Eurodyssey 164

Foto trobada Eurodyssey

Foto trobada Eurodyssey 132

Foto trobada Eurodyssey

Foto trobada Eurodyssey 358

1  

Fitxers adjunts

Comunicat de premsa

Comunicat de premsa
DOC | 91