Reunió al centre de comandament

President Aragonès: "Gràcies a l'actuació dels equips d'emergència no hem de lamentar danys personals"

query_builder   2 setembre 2021 13:49

event_note Nota de premsa

President Aragonès: "Gràcies a l'actuació dels equips d'emergència no hem de lamentar danys personals"

  • El cap del Govern, acompanyat del conseller d’Interior, s’ha reunit aquest matí, al centre de comandament d’Amposta, amb els equips d’emergència que estan treballant en la zona afectada pels aiguats d’ahir al Montsià i Baix Ebre
  • El president s’ha reunit també amb els alcaldes i alcaldesses dels municipis afectats per començar a treballar conjuntament l’avaluació dels danys i de com restaurar la normalitat el més aviat possible
  • Pere Aragonès ha explicat que es valorarà la possibilitat de demanar la declaració d’emergència de protecció civil per millorar les ajudes als municipis afectats
El president i el conseller, durant la reunió al centre de comandament. Autor: Rubén Moreno
El president i el conseller, durant la reunió al centre de comandament. Autor: Rubén Moreno

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, acompanyat del conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, s’ha reunit aquest matí, al centre de comandament d’Amposta, amb els alcaldes i alcaldesses dels municipis afectats pels aiguats d’ahir al Montsià i Baix Ebre. També ho ha fet amb els equips d’emergència que hi estan treballant, als quals “vull agrair  totes les actuacions que van dur a terme ahir, gràcies a les quals no hem de lamentar danys personals”, ha dit. “Es van rescatar persones que se’ls enduia la riuada”, ha recordat Pere Aragonès, i en aquesta línia ha posat també de relleu l’actuació de les policies i brigades municipals i dels veïns i veïnes de la zona.

El cap del Govern, que ha sobrevolat també la zona en helicòpter per conèixer de primera mà els efectes de la riuada, ha destacat que “ara toca fer l’avaluació de danys i restaurar la normalitat el més aviat possible, i amb els alcaldes i alcaldesses hem parlat com  restaurar els serveis públics afectats i les vies de comunicació, les més importants de les quals ja estan operatives, però encara resten camins i carrers on caldrà actuar-hi”.

El president ha afirmat que l’avaluació dels danys el Govern la farà conjuntament amb els ajuntaments, i ha explicat que més enllà de la part de danys que hauran de cobrir les asseguradores, “nosaltres també ajudarem i es valorarà la possibilitat de demanar la declaració d’emergència de protecció civil, l’anomenada abans declaració de zona catastròfica, en funció dels danys, per poder millorar el que són les ajudes als municipis afectats”. I en aquest sentit ha subratllat que “no es parla de subvencions sinó d’ajudes”.  

Pere Aragonès ha lamentat que aquesta zona de Catalunya hagi estat afectada per fenòmens d’aquesta naturalesa de manera intensa en aquest últims anys; per això, ha destacat que caldrà “més enllà de les actuacions d’emergència que són molt importants, actuacions de caràcter estructural perquè hi hagi més resiliència”.

En aquest mateix sentit, el president ha subratllat que els models meteorològics amb els quals treballa el govern català, i també els de l’àmbit espanyol i europeu, tant públics com privats, no preveien la intensitat dels aiguats. “Ha estat un fenomen en concret, molt precipitat, que no posa en qüestió el sistema d’alerta que tenim previst”, ha dit.

Pere Aragonès i Joan-Ignasi Elena s’han traslladat posteriorment també a les Cases d’Alcanar per visitar l’afectació en aquest municipi, i ha conversat també amb els propietaris del càmping Alfacs.

5  

Imatges

Reunió centre de comandament

Reunió centre de comandament 7736

El president, durant la reunió

El president, durant la reunió 4020

El president ha sobrevolat la zona afectada

El president ha sobrevolat la zona afectada 282

Recorregut per les zones afectades

Recorregut per les zones afectades 10787

El president, durant el recorregut per les zones afectades

El president, durant el recorregut per les zones afectades 200