Jornada de presentació del projecte Leader Cowocat_Rural per a posar en valor els diferents espais de coworking en l'àmbit de l'Associació Leader Ripollès Ges Bisaura

query_builder   3 setembre 2021 10:17

event_note Nota de premsa

Jornada de presentació del projecte Leader Cowocat_Rural per a posar en valor els diferents espais de coworking en l'àmbit de l'Associació Leader Ripollès Ges Bisaura

Cowocat Rural és un projecte de cooperació Leader impulsat pel Departament d’Acció Climàtica, Alimentació, i Agenda Rural, amb la participació de 10 grups Leader de Catalunya, i que té com a objecte establir espais de coworking o treball col.laboratiu mitjançant les noves tecnologies i en un entorn rural

La jornada telemàtica que es va celebrar ahir, 2 de setembre, estava organitzada per l’Associació Leader Ripollès Ges Bisaura i pretenia posar en valor els diferents espais de coworking del territori per a revitalitzar l’entorn rural.

Les noves formes de treballar sobrevingudes per la pandèmia i la recerca d’un entorn on viure de manera més amable han donat un nou impuls a les iniciatives que promouen el coworking.

Aquesta jornada de coworking va comptar amb representants de diferents iniciatives que hi van explicar la seva experiència i presentar els seus propis espais compartits de treball. Algunes de les iniciatives que van estar presents en la jornada telemàtica són: la Zona Líquida de les Terres de l’Ebre, el Hub Mas Vinyoles de Sant Pere de Torelló la Qperativa i la Fundació Eduard Soler de Ripoll, i el Viver d’Empreses & Cooperativa Camprodon.

Aquests espais de coworkings han estat especialment populars entre els treballadors autònoms i les empreses de nova creació; cada cop més empreses i administracions recorren ara a aquesta solució. A més, la demanda creixent per entorns de treball flexible fora dels centres urbans requereix una resposta centralitzada de l'oferta d'espais, per a facilitar la mobilitat dels professionals i l'accés a aquesta xarxa.

El projecte es desenvolupa en el marc dels ajuts per al desenvolupament de projectes de cooperació dels Grups d'Acció Local de Catalunya, del Programa de Desenvolupament Rural (PDR) de Catalunya 2014-2022 (operació 19.03.01), i està cofinançat pel Departament i pel Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural (FEADER).

1  

Fitxers adjunts

Comunicat de premsa

Comunicat de premsa
PDF | 578