mapes pluja

Protecció Civil activa l'ALERTA del pla INUNCAT per la previsió de pluges intenses aquesta tarda al quadrant nord-est

query_builder   3 setembre 2021 11:33

event_note Nota de premsa

Protecció Civil activa l'ALERTA del pla INUNCAT per la previsió de pluges intenses aquesta tarda al quadrant nord-est

mapes de pluja per avui divendres

 

  • S’ha demanat als municipis de la zona on es preveu major intensitat el tancament preventiu de guals i zones inundables
  • Es recomana extremar les precaucions en la mobilitat i no estacionar el vehicle prop de rius ni rieres

 

Protecció Civil de la Generalitat ha activat aquest matí l’ALERTA del pla d’emergències INUNCAT davant la previsió de pluges que poden ser intenses aquesta tarda sobretot al quadrant nord-est de Catalunya.

Segons el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), a partir d’aquest migdia i fins al vespre hi pot haver precipitacions a molts punts del país, i en algunes zones es poden superar els 20 l/m2 en 30 minuts. La zona amb més probabilitat de què aquestes pluges siguin més intenses és el quadrant nord-est de Catalunya, concretament les comarques d’Osona, Vallès Oriental, Ripollès, Garrotxa, Pla de l’Estany, Gironès, Baix Empordà i La Selva.

En aquestes comarques, els xàfecs podran anar sovint acompanyats de tempesta i puntualment de calamarsa o pedra.

Des del Centre de Coordinació Operativa de Catalunya CECAT de Protecció Civil ja s’ha fet arribar aquest avís a tots els municipis afectats, i s’ha demanat que es faci el tancament preventiu de tots els guals i punts inundables que hi hagi.

Es recomana a la ciutadania molta precaució en la mobilitat per les zones que es puguin veure afectades per les fortes pluges, i també en les activitats a l’aire lliure.

Cal evitar aparcar el vehicle en rieres o punts subterranis inundables, i no creuar mai rius o rieres si baixen amb aigua, sobretot a les zones on s’esperen intensitats i acumulacions més importants. Tingueu ben presents els consells davant fortes pluges que podeu trobar a interior.gencat.cat/inundacions 

 

 

1  

Imatges

mapes perill pluja divendres

mapes perill pluja divendres 27