Foto NP FER

Taller de formació en emprenedoria per a mestres en el marc del projecte de cooperació Leader 'Futurs Emprenedors Rurals' (FER)

L'objectiu del projecte és el foment de l'emprenedoria adreçat a nens i nenes de cicle superior de primària d'escoles ubicades en els territoris rurals

query_builder   6 setembre 2021 11:08

event_note Nota de premsa

Taller de formació en emprenedoria per a mestres en el marc del projecte de cooperació Leader 'Futurs Emprenedors Rurals' (FER)

L'objectiu del projecte és el foment de l'emprenedoria adreçat a nens i nenes de cicle superior de primària d'escoles ubicades en els territoris rurals

Foto web NP FER

El Consorci GAL Noguera Segrià Nord i el Centre de Recursos Pedagògics de la Noguera han organitzat un Taller de Formació en línia que es començarà a impartir demà, 7 de setembre, i que es dividirà en diverses sessions durant tot el curs escolar per tal de compartir experiències i oferir suport en relació amb l’emprenedoria i el projecte FER.

La primera sessió, la més extensa del taller, comptarà amb diversos professionals del sector de l’ensenyament, i també del sector empresarial. Les ponències seran a càrrec de les coordinadores del projecte, mestres que han implementat FER a l’aula, el director del Centre d’Empreses Innovadores de Balaguer, Jaume Roca, i també el creador de FER i d’altres projectes educatius, Manuel C. Rodríguez. Entre les temàtiques que s’abordaran durant la sessió hi ha la diagnosi del territori, la cooperació, les habilitats emprenedores, les empreses rurals, etcètera.

El públic objectiu d’aquesta sessió són mestres que tinguin interès a dur a terme el projecte FER durant el curs escolar 2021-2022 o bé en l’emprenedoria en general. Les sessions es gestionaran des del Centre de Recursos Pedagògics de la Noguera, i s’atorgarà els certificats de formació pertinents si es completa la totalitat del taller.

Futurs Emprenedors Rurals és un projecte que busca ser una eina i un suport en emprenedoria per a mestres a 5è i 6è de primària. L’alumnat hi aprèn cultura bàsica de l’empresa sobre diferents temàtiques com el màrqueting, els préstecs, ingressos i despeses, gestió de personal a través de la creació d’una empresa i els blocs que es treballen, i d’aquesta manera es desperta el talent emprenedor dels infants.

En ‘L’Aventura de FER’, l’abella protagonista juga amb els paral·lelismes entre un rusc que s’està despoblant i les zones rurals per a explicar la importància de la població rural per a la societat, com la de les abelles per a la biodiversitat. Els materials didàctics s’estructuren en 3 blocs:  ‘Quina bona idea’, ‘Els reptes de FER’, i ‘Històries d’Empreses de la Catalunya rural’.

Futurs Emprenedors Rurals es va posar en marxa per a fomentar les vocacions emprenedores entre l'alumnat de cicle superior d'educació primària de les escoles ubicades en territoris rurals. Entre els objectius que persegueix el projecte destaca: despertar el talent emprenedor dels infants, visualitzar les oportunitats dels territoris rurals i l’aprofitament dels seus recursos, difondre els valors de la cultura emprenedora entre la comunitat educativa, fomentar el treball en equip i altres habilitats emprenedores, així com introduir la cultura financera de forma bàsica a les escoles.

FER està coordinat pel Consorci GAL Noguera Segrià Nord, amb el suport del Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, i el cofinançament del Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural (FEADER).

1  

Fitxers adjunts

Programa de la primera sessió

Programa de la primera sessió
PDF | 441