Detall d'una depuradora (arxiu).

L'ACA impulsa el sanejament de les aigües residuals de Puigpelat, a l'Alt Camp, amb una inversió propera als 3 MEUR

query_builder   6 setembre 2021 12:07

event_note Nota de premsa

L'ACA impulsa el sanejament de les aigües residuals de Puigpelat, a l'Alt Camp, amb una inversió propera als 3 MEUR

 

  • S'ha posat a licitació el contracte per iniciar les obres, que serviran per a construir una depuradora que sanejarà les aigües residuals del nucli urbà i de diverses urbanitzacions

 

  • Tindrà una capacitat per tractar 300 m3/dia, equivalent a una població de 1.500 habitants

 

  • El tractament de fangs es farà mitjançant plantes d'assecatge (rizocompostatge), minimitzant els costos de manteniment i els residus

 

Detall d'una depuradora (arxiu).
Detall d'una depuradora (arxiu).

L'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) està impulsant la millora del sanejament a la comarca de l'Alt Camp, mitjançant la construcció d'una nova depuradora en el municipi de Puigpelat. S'ha posat a licitació el contracte per executar les obres i el funcionament de la planta durant un any, amb un pressupost proper als 3 milions d'euros, i es disposa fins el 30 de setembre per a presentar les ofertes.

Els treballs, que un cop adjudicats tindran una durada de 10 mesos, consistiran en la construcció d'una depuradora biològica, amb aireació prolongada per a l'eliminació de nutrients, amb capacitat per tractar 300 m3/dia, equivalent a una població de 1.500 habitants. A més, també es disposarà d'espai per poder ampliar la planta en el futur i duplicar la seva capacitat.

L’estació depuradora tindrà la funció de tractar les aigües residuals generades en el nucli urbà de Puigpelat i als nuclis de la Sínia i els Arcs, i aportarà les aigües ja depurades al torrent dels Caus (conca del riu Francolí).

Pel que fa al tractament dels fangs generats durant el procés de depuració, aquest es durà a terme mitjançant una planta d’eres d'assecatge (rizocompostatge), que permetrà minimitzar el manteniment i els residus.

1  

Imatges

Foto. Detall d'una depuradora (arxiu).

Foto. Detall d'una depuradora (arxiu). 3389

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 227