Directora territorial d'Educació de les Terres de l'Ebre, Montserrat Perelló

Montserrat Perelló: "Encetem el curs amb restriccions però amb l'experiència de l'èxit aconseguit l'any passat amb escoles obertes i segures"

query_builder   10 setembre 2021 13:44

event_note Nota de premsa

Montserrat Perelló: "Encetem el curs amb restriccions però amb l'experiència de l'èxit aconseguit l'any passat amb escoles obertes i segures"

  • El curs escolar 2021-2022 s'inicia amb un total de 26.628 alumnes, amb menys alumnat a 2n cicle d'Infantil i un lleuger increment a Primària i Secundària
Presentació dades i novetats nou curs escolar 2021-2022 a les Terres de l'Ebre
La directora territorial d'Educació de les Terres de l'Ebre, Montserrat Perelló, ha presentat avui les dades del nou curs escolar 2021-2022 a les comarques ebrenques que s'iniciarà el proper dilluns, 13 de setembre, amb un total de 26.628 alumnes **

La directora territoria d'Educació ha volgut agrair l'esforç de tothom durant el curs passat quan "les mesures aplicades van funcionar molt bé i ens sentim orgullosos de tota la comunitat educativa, professorat, professionals educatius, famílies, ajuntaments i, sobretot, alumnat que ens va donar una lliçó i vam acabar el curs amb l'objectiu assolit d'escoles obertes i segures". Montserrat Perelló ha destacat que afronten el nou curs escolar "encara amb restriccions però, amb l'experiència de l'any passat, i superada la por i incertesa d'aquells moments, si bé sense refiar-nos, enguany mantenim les mesures de protecció i amb gran part de la comunitat educativa immunitzada, confiem tenir també un bon curs". Educació mantindrà les mesures de protecció, també els cribratges de l'alumnat si es detecten casos, i amb els referents Covid dels CAP donant suport als centres educatius. 

El curs s'iniciarà amb tota normalitat també als centre educatius, que el passat 1 de setembre, van quedar afectats pels aiguats, especialment a l'Institut Sòl de Riu i a l'Escola Joan Baptista Serra d'Alcanar; a l'Institut d'Estudis Aqüícoles i Ambientals de Catalunya a la Ràpita i a l'Escola l'Assumpció de Deltebre.

Les xifres presentades constaten una lleu reducció d'alumnat al 2n cicle d'Infantil i un lleuger increment a Primària i Secundària (dades provisionals); mentre que hi ha un increment del nombre de docents en 69'5, tant de reforç Covid com d'inclusiva; a més a més dels docents, també hi ha augment de professionals del món educatiu, tècnics d'integració social, educadors socials i tècnics d'educació infantil.

El nou curs 2021-2022 destaca per la creació d'una nova llar d'infants a Horta de Sant Joan i són un total de 58 a totes les Terres de l'Ebre, de les quals 11 són rurals del pla experimental; i també destaca el nou Institut Escola El Perelló que "si bé ja inicialment va ser dissenyat com a tal, va néixer com a dos centres diferenciats i no ha estat fins enguany que hem aconseguit crear per fusió el primer institut-escola de les Terres de l'Ebre, que acollirà tot l'alumnat de 3 a 18 anys" - ha explicat Montserrat Perelló.

Entre les novetats d'aquest curs també hi ha l'aposta clara del Departament d'Educació per la Formació Professional "especialment lligada a les demandes dels sectors econòmics del territori i amb l'objectiu que l'alumnat que no supera l'ESO pugui tenir opcions per seguir formant-se amb els graus bàsics de Formació Professional i continuar si volen amb els graus mitjà i superior" - ha destacat Montserrat Perelló.
Així s'han implementat cursos de Formació Professional de Grau Bàsic (FPGB) a l'Institut de Tecnificació Esportiva d'Amposta i a l'Institut de Deltebre; més un curs d'especialització a l'Institut Montsià sobre 'Ciberseguretat en tecnologies de la informació', molt demandat per l'empresariat. També s'implementen nous Programes de Formació i Inserció (PF), adreçats al jovent de més de 16 anys que no tenen l'ESO a l'Institut d'Estudis Aqüícoles i Ambientals de Catalunya a la Ràpita d''Auxiliar d'activitats aqüícoles' i a l'Institut Sòl de Riu d'Alcanar d''Auxiliar de vivers i jardins'. I s'implanten nous certificats de professionalitat amb la col·laboració del SOC a l'Institut de l'Ebre de 'Mecanització per arrencament de ferritja' i el de 'Muntatge i manteniment d'instal·lacions solars fotovoltaiques', que també es farà a l'Institut de Flix; a l'Institut Terra Alta el d''Operacions auxiliars de muntatge i manteniment de màquines' i a l'Institut d'Estudis Professionals Aqüícoles i Ambientals de Catalunya el d''Activitats d'engreix d'espècies aqüícoles'. També s'impartirà el CFGS 'Realització de projectes audiovisuals i espectacles' a l'Institut de l'Ebre.

El nou curs 2021-2022 seguirà amb la implementació del Pla d'Educació Digital, que enlloc dels 5 anys previstos inicialment es desenvopa en 3, arran de la pandèmia, amb l'objectiu sixat al 2023 per què tots els centres tinguin l'Estratègia digital i que el 80% dels docents, i alumnat, tingui el nivell de competència digital intermedi.

Finalment, el nou curs 2021-22 s'inciarà amb les obres de rehabilitació, ampliació i millora (RAM) que s'han dut a terme a 30 centres educatius amb una inversió de prop de 483.000€ enllestides. També a punt les 2 noves aules a l'Escola Agustí Barberà d'Amposta, amb una inversió de 424.000€ i l'inici de 3 obres de rehabilitació i millora:
  • Escola de Godall. Consolidació i reforç de l'edifici de l'escola, amb una inversió de 405.000€. L'alumnat començarà el curs en dependències municipals
  • Institut Escola Daniel Mangrané de l'EMD Jesús. Una aula laboratori amb una inversió de 150.000€
  • Institut Julio Antoni de Móra d'Ebre. Dos aules per donar servei a la formació d'adults i l'Escola Oficial d'Idiomes ara en espais cedits pel Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre i de l'Ajuntament de Móra d'Ebre, amb una inversió de 260.000€

(**les dades completes les trobareu en un doc. adjunt)

1  

Fitxers adjunts

Dades completes nou curs escolar 2021-2022 a les Terres de l'Ebre

Dades completes nou curs escolar 2021-2022 a les Terres de l'Ebre
PPTX | 533