El Govern aprova el Decret de les escoles autoritzades de música i dansa

El Govern aprova el Decret de les escoles autoritzades de música i dansa

query_builder   14 setembre 2021 14:23

event_note Nota de premsa

El Govern aprova el Decret de les escoles autoritzades de música i dansa

  • L’objectiu és potenciar i reconèixer les escoles que imparteixen ensenyaments no reglats de música o de dansa, mitjançant la definició dels elements que constitueixen una garantia de la qualitat del servei que presten
El Govern ha aprovat avui el Decret que regula les escoles autoritzades que imparteixen ensenyaments no reglats de música i dansa, i que substitueix l’anterior Decret, que data de l’any 1993. L’objectiu de la nova norma és fomentar l'interès envers la música i la dansa des de la infància i al llarg de la vida. Al mateix temps, es vol potenciar les escoles que imparteixen ensenyaments no reglats de música o de dansa, mitjançant la definició dels elements que constitueixen una garantia de la qualitat del servei que presten.

El Decret determina un seguit de qüestions, com ara:

  • quins són els objectius de les escoles,
  • els programes que han d’impartir,
  • els requisits d’espais i d’instal·lacions de les escoles,
  • la titulació del professorat,
  • els òrgans de govern,
  • els efectes dels estudis.

Amb el nou Decret, es dona resposta a les demandes actuals de la societat catalana i del sistema educatiu. Al mateix temps, el nou model permet aprofundir en aquests ensenyaments a infants, joves i adults per despertar vocacions artístiques i alhora contribuir a la cohesió i la sensibilització socials, així com aportar valor social i cultural entorn dels centres.

El Govern considera que, després de 25 anys, cal adaptar a l’evolució social i educativa els programes previstos per a aquestes escoles. Al mateix temps, en aquests anys s’ha incrementat l’interès i les competències dels alumnes pel que fa a la música i a la dansa, de manera que les escoles han anat distingint i ampliant els seus programes.

A Catalunya hi ha 230 escoles autoritzades de música amb prop de 54.000 alumnes, i 67 escoles autoritzades de dansa amb més de 9.100 alumnes matriculats.

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined