La nova estació d'autobusos de Lleida entrarà en funcionament el 2024

query_builder   17 setembre 2021 14:36

event_note Nota de premsa

La nova estació d'autobusos de Lleida entrarà en funcionament el 2024

  • Les obres començaran a principis de 2023 i tindran una durada aproximada de 18 mesos
estació busos Lleida

El Departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori ha anunciat que la nova estació de bus de la ciutat de Lleida entrarà en funcionament a finals de 2024. El secretari de Territori i Mobilitat, Isidre Gavín, ho ha exposat durant la reunió que ha mantingut avui telemàticament amb l’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, juntament amb els directors d’Infraestructures de Mobilitat, Xavier Flores, i d’Ordenació del territori i Urbanisme, Agustí Serra, i el primer tinent d’Alcalde i regidor d’Urbanisme, Antoni Postius. 

 

El Govern està treballant en el projecte constructiu de la nova estació d’autobusos de Lleida, que ha de substituir l’actual situada al carrer Saracíbar. La nova instal·lació, en la qual la Generalitat invertirà 15 MEUR, es construirà en l’antiga farinera de la Meta i els Docs, una ubicació consensuada entre el Govern i l’Ajuntament. Un cop finalitzada la redacció del projecte, es preveu licitar les obres de construcció a principis de l’estiu de l’any vinent. Els treballs començaran a principis de 2023.

 

La futura estació se situarà al costat de l’estació de ferrocarril de Lleida –de serveis convencionals i d’alta velocitat–, fet que permetrà potenciar la intermodalitat del transport públic.

 

 

Variant sud de Lleida

 

Durant la reunió, el Departament ha expressat la voluntat de no executar la variant sud de Lleida cap a l’oest atès que l’autopista AP-2 alliberada farà aquesta funció. Aquesta mesura respon a la demanda que s’ha generat al territori per tal que el Govern desprogrami aquesta inversió. Ara, el Departament estudiarà la fórmula legal en què es concretarà aquest canvi en la planificació.

1  

Imatges

Plànol

Plànol 171

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 243