Buit urbà al sector de l'avinguda Costa Brava de Figueres.

Territori facilita el desenvolupament del sector de l'avinguda Costa Brava de Figueres

query_builder   22 setembre 2021 18:28

event_note Nota de premsa

Territori facilita el desenvolupament del sector de l'avinguda Costa Brava de Figueres

  • Aquest sector residencial ja es troba urbanitzat des de fa 12 anys però els habitatges previstos no s’han construït, tot i el dèficit de pisos nous, amb el que comporta per a la ciutat tenir aquest buit urbà
  • Els canvis introduïts, a iniciativa de l’Ajuntament, facilitaran la construcció d’uns 960 pisos, dels quals uns 620 serien lliures i la resta amb protecció, amb un pes important de l’habitatge protegit de lloguer
Buit urbà al sector de l'avinguda Costa Brava de Figueres.
Buit urbà al sector de l'avinguda Costa Brava de Figueres.

La Comissió territorial d’urbanisme de Girona, presidida pel director general d’Ordenació del Territori i Urbanisme, Agustí Serra, ha aprovat avui la modificació del planejament de l’avinguda Costa Brava de Figueres (Alt Empordà) per tal de facilitar la construcció dels habitatges pendents en aquest sector. L’avinguda, al nord de la ciutat, està urbanitzada des de fa 12 anys, inclòs el Parc de les Aigües, però elshabitatges planificats no s’han arribat a edificar mai. Amb la modificació aprovada avui, que impulsa l’Ajuntament de Figueres, es volen flexiblitzar les condicions que s’imposen a l’hora de construir per estimular l’edificació d’aquests pisos, en un moment de fort dèficit d’oferta d’habitatges d’obra nova al municipi.

Així, s’introdueixen canvis al Pla parcial del sector avinguda Costa Brava per fer possibles els següents objectius:

  • Ordenar millor els rengles dels habitatges unifamiliars, admetent un projecte individual per cada parcel·la en comptes d’un projecte per cada 5 o 6.
  • Flexibilitzar l’ordenació de l’habitatge plurifamiliar i assegurar que la major part de l’habitatge protegit que es construeixi sigui de lloguer.
  • Flexibilitzar les condicions en matèria d’aparcament, permetre alternatives d’oferir l’adscripció de places en altres immobles i preveure espai per a vehicles de dues rodes en planta baixa o a l’espai lliure privat.
  • Actualitzar la normativa del Pla i vetllar per la seva coherència amb el planejament general de Figueres.

En conjunt, es modifiquen aspectes normatius en relació a la implantació de l’edificació, als usos compatibles, paràmetres edificatoris, tipologies o alçades màximes. La voluntat és facilitar la construcció d’uns 960 habitatges, aproximadament, dels quals uns 620 serien lliures i la resta amb protecció, amb un pes important de l’habitatge protegit de lloguer.

1  

Imatges

Imatge

Imatge 257

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 235