Depuradora de Balsareny

L'ACA impulsa la millora del sanejament de les aigües residuals de Balsareny, al Bages

query_builder   4 octubre 2021 10:00

event_note Nota de premsa

L'ACA impulsa la millora del sanejament de les aigües residuals de Balsareny, al Bages

  

  • L'actual depuradora, posada en servei el 1991, requereix una sèrie de millores per garantir les necessitats de sanejament actuals i futures

 

  • Per aquest motiu s’ha posat a licitació la redacció del projecte constructiu, per a dissenyar les instal·lacions més adients

  • Els treballs, inclosos en la planificació hidrològica vigent (2016-21), preveuen una inversió d’1,4 MEUR
La depuradora de Balsareny està activa des de l'any 1991.
La depuradora de Balsareny està activa des de l'any 1991.

L'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) ha iniciat els tràmits per a millorar el sanejament de les aigües residuals de Balsareny, a la comarca del Bages. El primer pas ha estat posar a licitació la redacció del projecte constructiu, amb un pressupost de 114.634 euros. Un cop adjudicat i signat el contracte, es disposarà d'un termini de nou mesos per redactar el projecte.

El municipi de Balsareny actualment disposa d’una depuradora biològica de suport fixe construïda l’any 1991 i amb una capacitat de tractament de 1.500 m3/dia, equivalent a una població de 9.375 habitants. La depuradora consta d’una sola línia de tractament. Per a fer front a les necessitats i previsions futures, el projecte definirà si cal ampliar les instal·lacions actuals o bé dissenyar una nova depuradora amb un altre tipus de tractament de depuració. L'aigua depurada s'aporta al riu LLobregat.

Per altra banda, la parcel·la on està ubicada l’actual depuradora es troba parcialment dins de la zona de flux preferent del riu Llobregat, fet que obliga a que les noves instal·lacions, així com aquelles existents que es decideixin mantenir, es dissenyin perquè siguin compatibles amb aquesta casuística.

Els treballs per a millorar el sanejament de les aigües residuals de Balsareny estan inclosos en la planificació hidrològica actual (2016-21) i, segons el seu Programa de mesures, estan pressupostades en 1,4 milions d’euros, invertits per l’ACA.

1  

Imatges

Foto. Depuradora de Balsareny.

Foto. Depuradora de Balsareny. 415

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF |