.

Els jutjats de Tortosa comencen a treballar amb el model d'oficina judicial

query_builder   7 octubre 2021 11:16

event_note Nota de premsa

Els jutjats de Tortosa comencen a treballar amb el model d'oficina judicial

  • Es tracta d’una organització molt més especialitzada

 

  • L’objectiu és oferir un millor servei i una justícia més propera als ciutadans
.

Els jutjats de Tortosa han començat a treballar aquesta setmana amb el nou model d’oficina judicial, que millora i agilitza el servei que reben els ciutadans. D’acord amb aquesta nova manera de treballar, es crea una unitat de serveis comuns que dona suport als diferents jutjats, en què els professionals s’organitzen per tasques especialitzades, en un espai compartit de tramitació i gestió, per donar servei als diferents jutges que s’encarreguen de la resolució de procediments civils i penals.

Al capdavant de l’oficina judicial hi ha el lletrat de l’Administració de justícia, que té una gran autonomia administrativa i criteris d’organització propis, la qual cosa permet alliberar els jutges de les tasques de gestió i en millora les tasques jurisdiccionals.

El Servei Comú Processal General de Tortosa assumeix les tasques de suport de caràcter més general, com ara el registre i el repartiment dels assumptes, les actes de comunicació, el correu, l’atenció al públic i als professionals, entre d’altres. Els jutjats de Tortosa també disposen del Servei Comú Processal d’Execució, que s’encarrega dels tràmits per executar de manera més ràpida i àgil les resolucions judicials i processals.

Amb el de Tortosa, ja seran vint-i-tres els partits judicials de Catalunya en què el Departament de Justícia ha implementat l’oficina judicial, després de Girona, Olot, la Seu d'Urgell, Cornellà de Llobregat, el Vendrell, el Prat de Llobregat, Amposta, Balaguer, Sant Boi de Llobregat, Santa Coloma de Gramenet, Vilafranca del Penedès, Blanes, Puigcerdà, Gandesa, Cerdanyola del Vallès, Ripoll, Vielha e Mijaran, Tremp, la Bisbal d’Empordà, Berga, Solsona i Falset.

Actualment, el Departament de Justícia prepara la implementació de l’oficina judicial a Igualada i a Mollet, els propers dies 1 de març i 1 de juny, respectivament.

1  

Imatges

Façana dels jutjats de Tortosa

Façana dels jutjats de Tortosa 1968