CME

El Cos de Mossos d'Esquadra dona la benvinguda als nous agents en pràctiques que començaran a patrullar a les diferents regions policials

query_builder   8 octubre 2021 12:25

event_note Nota de premsa

El Cos de Mossos d'Esquadra dona la benvinguda als nous agents en pràctiques que començaran a patrullar a les diferents regions policials

  • Avui divendres s’incorporen 693 nous efectius en període de pràctiques, que aniran a les seves destinacions per començar la seva nova etapa al costat de la ciutadania

 

  • El conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, i el major Josep Lluís Trapero els han donat la benvinguda en un acte que s’ha celebrat pel sistema de teleconferència per arribar simultàniament a tots els agents

 

  • El major ha destacat que els nous mossos seran la imatge del Cos davant del ciutadà  i representaran la institució en cada una de les seves accions

Aquest matí s’ha celebrat l’acte de benvinguda dels 693 agents de la 28a promoció de Mossos d’Esquadra que es van graduar la setmana passada i que a partir de demà començaran a patrullar al nostre país. El conseller d’Interior, el director general de la Policia i el major del Cos han dirigit unes paraules de benvinguda als mossos i mosses que inicien un període de pràctiques de 12 mesos patrullant en les diferents regions policials. Per tal d’arribar simultàniament a tots els efectius policials que ja estaven en cadascuna de les seves destinacions, l’acte s’ha realitzat a través dels sistema de videoconferència.

 

El conseller d’Interior i el major del Cos han tingut unes paraules de record cap el Quim, company de la Unitat de Subsòl que aquesta setmana va morir mentre realitzava entrenaments en un avenc del Parc Natural de Sant Llorenç de Munt (Matadepera). Una mort, ha dit el major Trapero, que ens commou i que ens mostra també quina es la nostra professió. Una exigència en el treball per ser millors i que en molt poques ocasions arriba a aquest límit”.

 

En el seu discurs, el major Josep Lluís Trapero ha explicat als nous mossos i mosses que “avui comença un període d’exigència, - no us enganyarem-, un període de 12 mesos que encara és un període de selecció, però també comença un llarg camí de la vostra  vida. És un  període de servei públic i de servei els altres”.  I ha afegit : “Són importants els coneixements,  molt important resoldre tècnicament els milers d’incidents que us trobareu  a la vostra vida professional però encara més important que això és la vostra actitud. Aquesta actitud de servei és una barreja dels valors que vàreu heretar de les vostres famílies, dels que socialitzem a l’escola i al nostre entorn i que acompanyen qualsevol persona, la vostra essència. Són aquells que us van empènyer  un dia a fer-vos mossos i són també els que compartim al cos. El major Trapero els ha enumerat un per un: “proximitat, compromís, integritat, voluntat de servei i eficàcia. Una gran caixa d’eines que us donarà la mesura justa de la de les coses, juntament amb l’equilibri i  la temprança”

  

Trapero, que ha deixat clar que “sempre estarem al vostre costat, tant els comandaments polítics com els policials”, ha demanat als agents que sempre recordin que “sereu la imatge del Cos davant del ciutadà, sou Mossos d’Esquadra i representeu a la Institució.

 

Per la seva banda, el conseller Ignasi Elena ha dit que “avui és un dia especialment trist i alhora alegre, trist perquè d’aquí uns minuts anirem a Ripollet a acomiadar a un servidor públic, a en Quim Vila, una persona que ens va deixar entrenant. Som al seu costat, al de la seva família, al de la seva companya que també és companya de la Comissaria General Tècnica. I alhora es un dia de molta alegria per que arriba sàvia nova, perquè arriba una nova generació al Cos a servir els ciutadans i les ciutadanes, a garantir els seus drets i els seus deures, a garantir sobretot els drets i deures de les persones més vulnerables”.

 

Finalment, el conseller ha explicat que “pel que fa a les nostres responsabilitats estarem al vostre costat ajudant-vos, donant-vos suport, acompanyant-vos i també dotant-vos dels mitjans i recursos necessaris per fes més i millor la vostra feina. Per això ha dit que “és una gran satisfacció que s’incorporin nous companys, nous agents al Cos i confiem que això segueixi passants el propers any. L’any vinent hi haurà una promoció de 860 noves persones que  s’incorporaran al cos”.

 

Un cop finalitzat l’acte, cada regió policial ha organitzat una jornada de presentació al seu nou lloc de treball on se’ls ha explicat, entre altres, quina serà la seva tasca i els procediments de treball a posar en pràctica i on també se’ls ha tramès els valors de l’organització, el model de servei policial  i els objectius propis del servei on han de realitzar les pràctiques.

 

200 dones mosses a la nova promoció

 

Els 693 nous efectius es distribuiran arreu de les diferents regions policials on hauran de superar l’any de pràctiques. En el cas de la regió policial de Girona, a més, s’hi sumaran efectius provinents de la sala regional:

 

 

▪ Regió Policial Metropolitana Barcelona: 152

▪ Regió Policial Metropolitana Nord: 75

▪ Regió Policial Metropolitana Sud: 76

▪ Regió Policial Girona: 134

▪ Regió Policial Central: 77

▪ Regió Policial Camp de Tarragona: 90

▪ Regió Policial Terres de l’Ebre: 45

▪ Regió Policial Ponent: 52

▪ Regió Policial Pirineu Occidental: 53

▪ Aeroport i Metro: 21

 

La mitjana d’edat dels 693 nous efectius és de 28’3, un 39,16% tenen estudis universitaris i un 29’63 són dones (200).

 

Després de molts anys sense convocatòries d’accés a la PG-ME, les darreres tres promocions han servit perquè des del 2019 es recuperin les pèrdues d’efectius arreu del territori.

 

L’any 2018 hi havia adscrits als serveis centrals un total de 2.503 agents i enguany s’hi compatibilitzen 2.641, que sumats als agents de les ABP i als agents dels serveis regionals, computen un total un total de 17.904 agents a la Policia de la Generalitat- Mossos d’Esquadra.

 

Àrea de Comunicació

Barcelona, 8 d'octubre de 2021

1  

Imatges

Escut de Mossos d'Esquadra

Escut de Mossos d'Esquadra 2095