ED

Conseller Elena en el desplegament dels nous agents de Mossos: "Per fer bé la feina calen efectius"

query_builder   11 octubre 2021 12:34

event_note Nota de premsa

Conseller Elena en el desplegament dels nous agents de Mossos: "Per fer bé la feina calen efectius"

  • El conseller ha donat la benvinguda als nous agents de Mossos a Tarragona i Manresa
Foto

El conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, ha donat la benvinguda als nous agents del cos de Mossos d’Esquadra que avui comencen a patrullar, en un període de pràctiques de 12 mesos, a les diferents regions policials de Catalunya. 

El conseller, acompanyat el director general de la Policia, Pere Ferrer, ho ha fet des de Tarragona i Manresa, on ha donat personalment la benvinguda als nous agents. 

En concret, a la ciutat de Tarragona s'incorporen 12 agents nous de seguretat ciutadana i 90 agents a tota la Regió Policial Camp de Tarragona. A Manresa, 15 agents nous comencen a donar servei des d’avui a la ciutat i, en el conjunt de la Regió Central són un total de 77.

La mitjana d’edat dels 693 nous efectius és de 28’3 anys, un 39,16% tenen estudis universitaris i un 29’63% són dones (200).

El conseller ha posat en valor que “després de molts anys d’aturades de contractacions i creacions de noves places, la incorporació de nous agents al cos és especialment rellevant”. “Per fer bé la feina necessitem efectius”, ha manifestat . 

Elena ha destacat que “anirem a més. A aquests agents que s’han incorporat en aquesta promoció caldrà sumar-hi les 860 noves places que convocarem l'any vinent. Cal garantir la seguretat pública del nostre país, això vol dir garantir els drets i llibertats dels ciutadans i per fer-ho és necessari posar-hi mitjans, vol dir posar més efectius”, ha afegit. 

Elena ha agraït als ajuntaments “el seu esforç i la seva dedicació per garantir la seguretat pública a les ciutats i al territori”. “La coordinació amb les policies locals és molt positiva, l’esforç que es fa des dels ajuntaments és molt intens. Treballant de la mà, posant-hi coordinació i també mitjans, és la manera”, ha dit. 

En aquest sentit, el conseller ha destacat que enguany també s’incorporaran al cos 400 vehicles nous, a banda dels 400 incorporats ja l’any passat, la licitació per a la contractació de nous vehicles i la nova uniformitat que serà una realitat els propers mesos.

A la resta de Catalunya, s’han incorporat 152 agents a la Regió Policial Metropolitana Barcelona, 75 a la Regió Policial Metropolitana Nord, 76 a la Regió Policial Metropolitana Sud, 134 a la Regió Policial Girona, 45 a la Regió Policial Terres de l’Ebre, 52 a la Regió Policial Ponent, 53 a la Regió Policial Pirineu Occidental, i 21 a l’Aeroport i Metro. En el cas de la regió policial de Girona, a més, s’hi sumen efectius provinents de la sala regional. 

Després de molts anys sense convocatòries d’accés a la PG-ME, les darreres tres promocions han servit perquè des del 2019 es recuperin les pèrdues d’efectius arreu del territori. L’any 2018 hi havia adscrits als serveis centrals un total de 2.503 agents i enguany s’hi compatibilizen 2.641, que sumats als agents de les ABP i als agents dels serveis regionals, computen un total un total de 17.904 agents a la Policia de la Generalitat- Mossos d’Esquadra.