unicef

Drets Socials i UNICEF Comitè Catalunya impulsen una campanya de difusió dels drets del infants

La Secretaria d'Infància, Adolescència i Joventut fa arribar el Joc del Memory dels Drets dels Infants, en format digital, a més de 3.000 equipaments i entitats catalanes

query_builder   15 octubre 2021 10:00

event_note Nota de premsa

Drets Socials i UNICEF Comitè Catalunya impulsen una campanya de difusió dels drets del infants

La Secretaria d'Infància, Adolescència i Joventut fa arribar el Joc del Memory dels Drets dels Infants, en format digital, a més de 3.000 equipaments i entitats catalanes

unicef

El Departament de Drets Socials i UNICEF Comitè Catalunya treballen per promoure el coneixement dels drets dels infants recollits en la Convenció sobre els Drets de l’Infant, entre els nens, nenes i adolescents, i també entre els professionals que hi treballen. Aquesta línia esdevé imprescindible per situar infants, adolescents i joves al centre de les polítiques públiques i considerar-los subjectes de drets i oportunitats.

En el marc d’aquesta estratègia, el Departament  ha distribuït durant l’estiu i fins l’octubre la versió digital del Joc del Memory dels Drets de l’Infant d’UNICEF Comitè Catalunya entre prop de 3.000 equipaments i entitats de Catalunya.

Amb aquesta iniciativa es vol donar a conèixer i crear espais de defensa dels drets, tant amb els mateixos infants, adolescents i joves, com amb les i els professionals de les diferents disciplines que treballen amb aquest col·lectiu. En aquest sentit, la Secretaria d’Infància, Adolescència i Joventut ha fet arribar el joc, en format digital, a tots els recursos de la Direcció General d’Atenció a la Infància i l’Adolescència (DGAIA): centres residencials, cases d’infants, centres d’acollida, així com als serveis i entitats vinculats a la Direcció General de Joventut i a l’Agència Catalana de Joventut: albergs de la Xanascat, esplais, punts d’informació juvenil, escoles de lleure, cases de colònies, entitats juvenils, associacions de famílies, entre d’altres.

El Joc del Memory dels Drets del l’Infant és una versió adaptada per a infants i joves de la Convenció sobre els Drets de l’Infant amb un llenguatge entenedor per a aquest públic. El joc, que ofereix una interpretació lúdica i entenedora d’aquest text jurídic, està disponible en català, espanyol i anglès i en aplicació gratuïta per a Android.

Diversos equips professionals de centres de la DGAIA han valorat positivament l’experiència i asseguren que ha estat una eina útil per a la programació d’activitats i que també s’aprofitarà per emmarcar els projectes educatius concrets per treballar els drets i deures. Concretament han destacat que es tracta d’un recurs que permet treballar i reforçar els drets i deures que tenen nois i noies quan ingressen en un centre residencial i també per acompanyar diferents situacions viscudes o les que es poden anar trobant al llarg del seu projecte vital.