Ofrena monument Companys

President Aragonès: "81 anys després, seguim patint atacs contra les institucions i la llibertat del nostre poble"

query_builder   15 octubre 2021 11:10

event_note Nota de premsa

President Aragonès: "81 anys després, seguim patint atacs contra les institucions i la llibertat del nostre poble"

 

  • El cap de l’Executiu ha encapçalat les ofrenes florals davant el monument i la tomba del president Lluís Companys, a Montjuïc, en el 81è aniversari del seu afusellament
  • Denuncia que la decisió del Tribunal de Comptes està “guiada per la venjança” i demana fer-hi front amb “tots els recursos legals, solidaritat col·lectiva i la màxima ambició nacional”

 

Ofrena floral tomba president Companys

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha denunciat aquest matí que, 81 anys després de l’afusellament del president Lluís Companys, “les institucions d’autogovern de Catalunya segueixen encara patint atacs d’aquells que volen que la nació catalana no pugui aspirar al màxim de llibertat i justícia social”.

En aquest sentit, el cap de l’Executiu s’ha referit a la decisió d’ahir del Tribunal de Comptes, guiada per la venjança i la voluntat de repressió”, com la mostra més recent d’aquesta causa general contra l’independentisme, que, “prescindint de qualsevol criteri jurídic, i marcada per criteris polítics i ideològics, ha decidit continuar amb el procés d’embargament dels béns d’una trentena de famílies, perseguint la seva ruïna econòmica”. “Avui veiem com s’ataca el patrimoni de desenes de persones, simplement pel fet d’haver estat responsables de la mateixa institució que presidia el president Companys”, ha remarcat Aragonès.

El president ha fet aquestes declaracions des de Montjuïc, on ha encapçalat la tradicional ofrena floral davant la tomba i el monument del que fou president de la Generalitat, Lluís Companys, coincidint amb el 81è aniversari del seu afusellament a mans de la dictadura franquista.

Pere Aragonès ha insistit que amb l’assassinat de Companys “van intentar matar les institucions del país” i “acabar amb la continuïtat històrica de la voluntat d’autogovern i llibertat d’aquest poble”, però que, malgrat els atacs, “seguim i en camí de la victòria”. “Ho van intentar aleshores i s’ha continuat. Però la cadena històrica de la continuïtat institucional, de la voluntat del país d’assolir la màxima llibertat i justícia social, aguanta”, ha defensat el president.

Per aquest motiu, i davant el nou embat del Tribunal de Comptes, el cap de l’Executiu ha assegurat que és “el moment de la màxima fermesa”: “És el moment de combatre aquest nou atac amb tots els recursos legals, amb la màxima solidaritat col·lectiva, però també amb la màxima ambició nacional”. I ha reclamat de nou la necessitat d’una “llei d’amnistia que posi fi a tota la repressió, la que afecta les persones vinculades a l’acció exterior de la Generalitat, però també la resta de represaliats”.

“El millor homenatge que podem fer al president Companys, al president Macià i a tots els que van sacrificar la seva vida per la llibertat del nostre país, és aconseguir-la”, ha reblat.

 

 

 

 

 

 

 

 

6  

Imatges

Ofrena Castell

Ofrena Castell 490

Ofrena Castell (2)

Ofrena Castell (2) 662

Ofrena Castell (3)

Ofrena Castell (3) 907

Ofrena cementiri

Ofrena cementiri 671

Ofrena cementiri (2)

Ofrena cementiri (2) 671

Declaracions ofrena

Declaracions ofrena 332

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined