Activada l'Alerta del PLASEQCAT per accident a l'empresa TMA al Port de Barcelona

query_builder   21 octubre 2021 22:18

event_note Nota de premsa

Activada l'Alerta del PLASEQCAT per accident a l'empresa TMA al Port de Barcelona

  • El Sistema d’Emergències Mèdiques SEM ha atès una persona que ha resultat ferida lleu a conseqüència de l’accident

Protecció Civil de la Generalitat ha activat l’Alerta del PLASEQCAT en fase d'ALERTA per un accident a TMA Planta Marmol al Moll d'inflamables del Port de Barcelona, per una fuita de producte químic.

Segons ha informat el telèfon d’emergències 112 a les 20:52 s'ha produït un accident a l'empresa TMA Planta Marmol. L'empresa ha informat que ha fuitat un producte químic, que ha fet reacció provocant fum a l'interior de la nau. El personal de l’empresa ha sortit immediatament a l'exterior i han activat el Pla d’Autoprotecció (PAU).

Bombers de Barcelona han desplaçat al lloc 11 dotacions i hi estant treballant. Bombers han informat que hi ha fum dins del magatzem i no hi ha afectació exterior. Han realitzat medicions de clor que han donat positiu, però tot indica que no hi hauria gran quantitat de substància.

El Port de Barcelona ha activat el seu PAU en alerta. S'ha fet un perímetre de seguretat al voltant de l'empresa, de 100 metres i que a petició de Bombers de Barcelona, s'ha demanat el confinament de l'empresa colindant, Quimidroga.

Al lloc també s'han desplaçat operatius dels Mossos d’Esquadra i del Sistema d’Emergències Mèdiques SEM. El SEM han atès una persona afectada lleu a conseqüència de l’accident.